медици

 | 

 

 

Още един лекар почна от коронавирус в Ямбол, като с него бройката на медиците, загубили битката с новия патогенен коронавирус стават 7.

"Искам да изкажа личната си благодарност на всички български лекари, медицински сестри и специалисти по здравни грижи, санитари, към центровете за Спешна медицинска помощ към специалисти от РЗИ, които раздават себе си, за да преборим епидемията", обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

 | 

 

 

Медиците от Велинград оттеглиха колективната оставка, която подадоха през седмицата.

 

Недоволството им беше породено заради различните заповеди и правила за работа с пациенти с коронавирус и от отношението към тях.

 

Categories:

 | 

 

 

Лекари заплашват да напуснат Спешното в Силистра. Причината - поредното агресивно отношение към медиците. След среднощен скандал, последвали обиди и неприлични коментари в социалните мрежи.

 

Медиците от Спешното отделение са готови да прекратят работата си, а звеното е на критичния минимум. Неприятната сцена се разиграла по време на дежурството на д-р Бейзит Насуф.

 

Categories:

 | 

 

 

Положителен резултат на PCR-тестовете за коронавирус, са дали 20 лекари, медицински сестри и санитари от частната МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен, съобщиха от областния кризисен щаб, цитирани от "Монитор".

 

От щаба уточняват, че от получените резултати общо 71% са заразените медици.

 

Categories:

 | 

 

 

Мил жест към работещите на първа линия в борбата с COVID-19 прави къща за гости в Банско. Семейството предлага безплатна петдневна почивка на медици от болниците с най-много заразени, веднага, след като ситуацията го позволи. 

 

„Това, което виждахме, тази гледка, тези хора, опаковани, от горе до долу с маски, с ръкавици, с костюми. Даваме си сметка на какво са подложени те”, обясни собственичката на къща за гости Нели Икономова.

 

Categories:

 | 

 

 

Добра новина дойде от брифинга на Областния оперативен щаб в Пловдив. От всичките тествани 102-ма медици от Спешна помощ нито един не е с положителна проба.

Днес се очакват резултатите от още 8 проби да станат ясни. 

Categories:

 | 

 

 

От 90-те нови случая на коронавируса у нас за последното денонощие 10 са на заразени деца, информира проф. Венцислав Мутафчийски.

Децата не са в болница, те са в леко състояние, контакти са с родителите си, уточни той.

Всички са деца на медици.

Categories:

 | 

 

 

Медици от ВМА отново отправиха трогателно послание. Във Facebook от болницата публикуваха снимки на лекари, които призовават да посрещнем Възкресение у дома.

Отново облечени в специалните защитни костюми и маски, медиците са се наредили един до друг. Всеки от тях държи лист, а изречението, което се получава е: „Бог е в сърцата ни! Да посрещнем Възкресението му у дома!”

Categories:

 | 

 

 

Днес ще изпълним поетия ангажимент от министър-председателя всички медицински лица, които са участвали на първа линия в борбата срещу коронавируса, да получат парично възнаграждение. 1700 лица - медицински и немедицински персонал ще получат по 1000 лева.

Categories:

 | 

 

 

85-те лекари и медицински сестри от общинската Втора МБАЛ в София масово оттеглят оставките си, които подадоха преди няколко дни, защото не са съгласни да лекуват болни от коронавирус, пише "24 часа".

Първоначалната идея беше цялата болница да се трансформира в инфекциозна и там да се разкрият до 50 легла, като уверенията на общината са, че там ще се лекуват само по-леки случаи на заразени от коронавирус.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби