медици

 | 

 

 

Мил жест към работещите на първа линия в борбата с COVID-19 прави къща за гости в Банско. Семейството предлага безплатна петдневна почивка на медици от болниците с най-много заразени, веднага, след като ситуацията го позволи. 

 

„Това, което виждахме, тази гледка, тези хора, опаковани, от горе до долу с маски, с ръкавици, с костюми. Даваме си сметка на какво са подложени те”, обясни собственичката на къща за гости Нели Икономова.

 

Categories:

 | 

 

 

Добра новина дойде от брифинга на Областния оперативен щаб в Пловдив. От всичките тествани 102-ма медици от Спешна помощ нито един не е с положителна проба.

Днес се очакват резултатите от още 8 проби да станат ясни. 

Categories:

 | 

 

 

От 90-те нови случая на коронавируса у нас за последното денонощие 10 са на заразени деца, информира проф. Венцислав Мутафчийски.

Децата не са в болница, те са в леко състояние, контакти са с родителите си, уточни той.

Всички са деца на медици.

Categories:

 | 

 

 

Медици от ВМА отново отправиха трогателно послание. Във Facebook от болницата публикуваха снимки на лекари, които призовават да посрещнем Възкресение у дома.

Отново облечени в специалните защитни костюми и маски, медиците са се наредили един до друг. Всеки от тях държи лист, а изречението, което се получава е: „Бог е в сърцата ни! Да посрещнем Възкресението му у дома!”

Categories:

 | 

 

 

Днес ще изпълним поетия ангажимент от министър-председателя всички медицински лица, които са участвали на първа линия в борбата срещу коронавируса, да получат парично възнаграждение. 1700 лица - медицински и немедицински персонал ще получат по 1000 лева.

Categories:

 | 

 

 

85-те лекари и медицински сестри от общинската Втора МБАЛ в София масово оттеглят оставките си, които подадоха преди няколко дни, защото не са съгласни да лекуват болни от коронавирус, пише "24 часа".

Първоначалната идея беше цялата болница да се трансформира в инфекциозна и там да се разкрият до 50 легла, като уверенията на общината са, че там ще се лекуват само по-леки случаи на заразени от коронавирус.

Categories:

 | 

 

 

Пробация от една година или глоба от триста до хиляда лева за медици, отказали помощ на болни и родилки по време на епидемията без основателна причина. Това са част от промените, които парламентарната правна комисия прие днес с 15 гласа "за" и 7 "въздържали се" в проекта на закон за извънредното положение.

Categories:

 | 

 

 

25 600 медицински работници бяха изпратени в Хубей за борба с епидемията от коронавирус в Китай. Новината и цифрите яхо официално оповестени от Държавния комитет по хигиена и здраве на Китай, предава ТАСС.

„Благодарение на постоянни усилия и решителните мерки ние успяхме с голяма ефективност да намалим пика на заболяването, да отслабим разпространението на вируса“, заяви представител на Държавния комитет по хигиена и здраве.

 | 

 

 

 

Над 1000 медицински работници започнаха стачка днес в Хонконг, за да накарат местното правителство да затвори границата с континентален Китай заради епидемията от новия коронавирус, появил се първо в китайския град Ухан, предадоха световните агенции.

Синдикатът, организирал стачката - Съюз на болничния персонал - предупреди, че ако правителството не реагира до 18:00 часа днес местно време, то ще има нов призив още 6000 медицински работници да се включат в стачните действия през остатъка от седмицата.

 | 

 

Хора от ромски произход от варненското село Каменар са нападнали екип на бърза помощ, твърди fakti.bg. Инцидентът се е случил вчера около 14,30 часа.

Спешният екип е пристигнал с линейка на адреса в село Каменар, като по непотвърдена информация става въпрос за посещение при епилептик. Докато фелдшерът Куманов задавал въпроси относно състоянието на пациента, неочаквано бил нападнат от близки на болния, които започнали да му държат сметка на висок тон.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби