сърбия

 | 

 

 

Извънредното положение в Сърбия ще бъде отменено на 7 май. Това обяви президентът на страната Александър Вучич. Очаква се на 6 май сръбският парламент да одобри отмяната.

 

Инфектираните с коронавирус в Сърбия са близо 9 500, а починалите са 193-ма, пише Нова тв.

 

 | 

 

Сръбското правителство реши да забрани на гражданите да напускат домовете си от 30 април до 4 май заради епидемията от коронавирус. Това съобщават от правителствената пресслужба на страната, цитирани от ТАСС и БТА.

Забраната ще влезе в сила в 18 часа местно време на 30 април и ще завърши в 5 часа сутринта в понеделник. Целта на ограниченията е да сведат до минимум контактите между гражданите по време на майските празници.

 | 

 

 

Строга забрана за движението по улиците въведоха в Сърбия от вчера. Крайната мярка е била наложена в 17 часа и ще продължи 60 часа.

Гражданите няма да могат да напускат своите домове до понеделник в 5 часа сутринта, съобщи сръбската държавна телевизия РТС.

 | 

 

 

Полицейски час от 17 часа в петък до 5 часа в понеделник влиза в сила в цяла Сърбия от тази седмица, предаде БТА.

Първоначалният план бе полицейският час да е в сила за Белград и Ниш като най-големи огнища на заразата с коронавирус, но мярката ще бъде в сила за цялата страна.

Categories:

 | 

 

 

Сърбия унищожи плановете на САЩ за F-117 по време на бомбардировките над Югославия

Първоначално американците имат големи планове за производството и експлоатацията на самолетите F-117, но след унизителното им сваляне от ПВО-то на Югославската Освободителна Армия през 2008г. САЩ окончателно се отказа от тях и от плана допреди агресията срещу Сърбия до 2025г. той да бъде техния основен изтребител.

 | 

 

 

Сърбия планира да предложи около 5 милиарда евро заеми и субсидии за бизнеса, за да им помогне да се справят с икономическите последици от коронавируса, заяви президентът Александър Вучич, цитиран от "Ройтерс".

Програмата за възстановяване, която президентът обяви късно в неделя, ще доведе до увеличаване на дефицита през тази година, който ще бъде покрит от финансови резерви и заеми.

 | 

 

 

По най-нови данни с коронавирус в Сърбия са заразени още 54 души. Общият им брой е 303, сред тях и бебе на 28 дни, съобщава сръбският печат. Министърът на здравеопазването Златибор Лончар обяви, че са излекувани 15 души.

Гинеколожка от Ниш почина от последиците от зараза с коронавирус, съобщи вестник "Новости", посочвайки, че тя е първият лекар, починал от заразата в Сърбия.

По най-нови данни в Ниш са заразени осем лекари и две сестри, а между 10 и 15 хиляди души са под надзор и в изолация, предава БТА.

 | 

 

 

В Сърбия до момента са регистрирани 41 случая на заразяване с коронавирус, съобщи Министерството на здравеопазването на специално създадената си страница „covid19.rs”.

До 08:00 часа тази сутрин в националната референтна лаборатория на института „Торлак” са проверени общо 256 лица.

Според данни от последния доклад, на 13 март са изследвани 17 души, от които 6 са дали положителна проба, а 11 са били с отрицателни данни за наличие на COVID-19.

 | 

 

 

Поредна строга мярка срещу разпространението на коронавируса в Европа бе обявена.

От посолството ни в Хърватия информират българските превозвачи за новите действия, предприети от хърватската страна при транзитното преминаване на шофьорите.

Categories:

 | 

 

 

Два нови случая на заразени с коронавируса са регистрирани в Сърбия, като така общият им брой в страната достигна до четирима души. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването в Белград, предава TACC.

Това се е случило, след като петима души бяха тествани за вируса, като диагнозата е била потвърдена при двама от тях.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби