измама

 | 

 

 

Перяща прахосмукачка за над 7000 лева, която само на място може да бъде закупена на половин цена. Такива промоционални оферти предлага фирма на възрастни хора. 

 

Преди седмица по телефона на 79-годишната Лиляна Господинова от Вършец звънят от непознат номер и я канят на презентация на стоки за бита. Откъде са взели телефонния ѝ номер тя не знае, разказа жената.

 

Categories:

 | 

 

 

Неприятна история сподели потребителка на мрежата. Преди дни нейният съпруг преминава границата с Турция и почти веднага е спрян от "полицаи". Те са му поискали 40 лева глоба заради това, че не е носил маска в колата си.

Жената разбира, че съпруга ѝ е измамен от свои познати, запознати със подобна "схема". Цел на измамниците са коли с българска регистрация, в които има малко пътници.

 

 | 

 

 

Смъртта на дете е най-лошото нещо, което могат да преживеят едни родителите, но не и тези! За да подобри финансовото си състояние, млада двойка безсрамно фалшифицира раждането и смъртта на бебето си.

 

Вярвате или не, но това се случва в Пенсилвания. 27-годишният Джефри и 23-годишната Кейси Ланг използвали фалшив корем и кукла, за да получат печалба: подаръци по случай "раждането" и материална помощ за "погребението" на мъртвото си „дете“. Двойката системно мамела приятели и семейство, като публикувала "бременни" снимки във Facebook.

 | 

 

 

Нова схема заблуждава добри хора в различни градове. Мъж и жена, представящи се за бедстващо семейство, мамят хора в цялата страна. Коронният им номер бил да се настанят в градския парк и да се правят на бездомници. Последните излъгани са от Нови хан.

За да им помогне кметът Александър Стоичков им осигурил подслон, храна и дори работа, след което разбрал, че това е просто театър.

Categories:

 | 

 

 

93-годишен мъж е бил измамен в Хасково, съобщиха от полицията.

Вчера по обед старецът се е явил в управлението и заявил пред униформените, че около 10:30 часа е бил заблуден от непознат мъж.

На паркинг пред блок на бул. "Раковски", той бил пресрещнат и заговорен от измамника, който му предложил, че ако му даде 900 лева ще получи увеличение на пенсията си.

Categories:

 | 

 

 

100-левки ментета циркулират из Несебър. За това предупреди жена в една от групите във Facebook. Обикновено горди собственици на фалшивите пари са чужденци, дошли да почиват на нашето Черноморие.

От публикацията не става ясно къде точно са обменени банкнотите, но най-вероятно става въпрос за уличен чейнд, при който туристите са искали да спестят някой лев, но... са попаднали в клопката.

Categories:

 | 

 

 

Неизвестен обеща "европейска пенсия" на 86-годишен мъж в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР за новата измама в региона.

Злосторникът предложил на възрастния мъж да му съдейства в осигуряването на пенсия по европейските стандарти в размер на 1200 лева.

Categories:

 | 

 

 

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 3 години "лишаване от свобода" спрямо Златко Д.

Той е признат за виновен за това, че с цел да набави за себе си имотна облага въвел и поддържал в заблуждение 13 лица от различни населени места, находящи се в областите Стара Загора, Русе и Ямбол. С това си действие им причинил вреда в размер на над 27 500 лв, съобщи Bulgaria ON AIR.

Categories:

 | 

 

 

Изобретателен е българинът! Оказа се, че нашенци лъжат, че работят в Гърция, за да получават след това обезщетения за безработица у нас.

 

Служителите на ТП на НОИ – Благоевград, са хванали схемата и сега търсят съдействието на колегите си от компетентната институция в южната ни съседка за доказване на осигурителни периоди там.

 

Categories:

 | 

 

 

Извършител на измама на възрастна жена беше установен от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. По време на извънредното положение, в края на месец март възрастна жена подала сигнал в РУ-Пазарджик. 78-годишната пенсионерка от пазарджишкото село Паталеница съобщила, че е била измамена със сумата от 2000 лева.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби