измама

 | 

 

 

Над 3 200 лв от дебитна карта на тежко болен от COVID-19 възрастен пациент са били източени броени дни преди да издъхне в здравно заведение.

 

Кражбата е била установена от съпругата му часове след като получила тъжното известие.

Случаят е от Стара Загора, където 68-годишният Добромир Андонов бил настанен за лечение с тежката диагноза на 15 декември. При хоспитализацията той взел със себе си личната си карта и тази на съпругата си, като записал ПИН-кодовете на листче, съхранявано сред останалите му документи.

 

Categories:

 | 

 

 

Фалшиво злато в интернет. Бижута с примеси на ниски цени заливат групите за продажби в социалните мрежи, сигнализират граждани.

Накитите менте се предлагат изключително активно по време на пандемията, а измамите зачестяват с поскъпването на златото. Освен това, бижутата са сред най-предпочитаните подаръци под елхата. Проверка по темата прави Нова.

Categories:

 | 

 

 

Първи опит за измама с отрицателни PCR тестове. В схемата е въвлечен пулмолог от Русе, без да има представа, че е подправен подписът му, като фалшивите документи са се търгували за 60 евро.

 

Дързък и изобретателен 34-годишен фалшификатор от Русе използвал COVID ситуацията, за да издава неверни документи за отрицателни PCR тестове за чужбина.

Схемата обаче е разкрита, когато семейство от Разград минава Дунав мост, но без задължителните тестове.

 

Categories:

 | 

 

 

Разкриха поредна кражба на електроенергия от ферма за криптовалута. Злоупотребата е разкрита на 19 декември сутринта, съобщават от ЧЕЗ.

 

Екипи на дружеството и полицията са извършвали проверки за кражби на електроенергия в с. Лозен, Столична община, заради установени аномалии на потреблението в района.

Categories:

 | 

 

 

Арестуваха в Пловдив голям мошеник: задържан е 37-годишен мъж, взел 254 689 лева с измама.

А.К., на 37 г., е привлечен като обвиняем за това, че от август 2019 г. до декември 2020 г., в градовете Пловдив, Пазарджик и София, се представял за служител на Държавната агенция за национална сигурност.

По делото е установено, че обвиняемият бил в приятелски отношения с една от пострадалите – 21-годишна жена. Той я заблудил, че бил служител на ДАНС, като й показал документ, наподобяващ служебна карта.

Categories:

 | 

 

 

Кметът на бургаското село Вресово се сдоби с две обвинения на. Едното за кражба на пари, предвидени за дърва на жителите, а второто - за прикриване на следите.

 

Кметът Юлюман Хасан е опитал да запали кабинета си, за да няма доказателства, а прокуратурата поиска спешното му отстраняване от поста.

Categories:

 | 

 

 

Поредна киберизмама дебне в интернет пространството. Този път онлайн магазини привличат клиенти с примамливи оферти и точно преди последната стъпка за завършване на поръчката добавят безумни суми за доставка. Разчитат на невниманието на потребителите, а когато те платят, няма начин да се свържат с търговеца. Как се случва измамата - разказва Виктория Бояджиева.

 

Хубава чанта на добра промоционална цена в прилежно подреден сайт. На пръв поглед това вижда Мария Балабанова, съобщи Нова.

 

Categories:

 | 

 

 

Нова схема на телефонна измама, като този път, освен полицията, "участва" и банкер.

 

Фиктивният служител предупреждава клиента, че парите му са в опасност. По тази схема възрастен мъж е загубил 15 000 лева, съобщи Нова.

 

Categories:

 | 

 

 

Перяща прахосмукачка за над 7000 лева, която само на място може да бъде закупена на половин цена. Такива промоционални оферти предлага фирма на възрастни хора. 

 

Преди седмица по телефона на 79-годишната Лиляна Господинова от Вършец звънят от непознат номер и я канят на презентация на стоки за бита. Откъде са взели телефонния ѝ номер тя не знае, разказа жената.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби