измама

 | 

 

 

Фалшиви бележки с глоби за неправилно паркиране плъзнаха из София. За измамата първо сигнализираха потребители във фейсбук, а след това и кметът Йорданка Фандъкова предупреди за лъжата.

Categories:

 | 

 

 

От трафик на фалшиви хирургически маски до продажба на фалшиви лекарства и извършване на интернет измами, престъпниците намират начини да се възползват от коронавирусната криза, предупреждават от Европол.

Тъй като милиарди хора са затворени по домовете и в границите на държавите си, полицейските началници твърдят, че на престъпниците е трудно да печелят пари от "традиционните" дейности като взлом и контрабанда на наркотици.

Categories:

 | 

 

 

След нарасналото търсене не дезинфектанти у нас заради разпространението на COVID-19, започнаха и измамите с препаратите.

Полицията в Троян е разкри обяви в интернет, при които вместо търсената течност, на клиентите е доставян друг препарат на спиртна основа, който в последствие се е оказал зимна течност за чистачки.

Categories:

 | 

 

 

Нова измама в интернет, свързана с COVID-19, плъзна в социалните мрежи. Анонимни търговци вече предлагат в социалните мрежи тестове за коронавирус с неясен произход и съмнително действие.

Според оферта във Facebook сами в домашни условия можем да проверим дали сме заразени с COVID-19.

Categories:

 | 

 

 

Oнлайн измамници предлагат раздаването на подаръчна карта от 500 лева по повод честване на 90-годишнината на компанията. Т.нар. „игра“ се разпространява през последните няколко дни най-вече чрез социалните мрежи, съобщи Монитор.

Categories:

 | 

 

 

За взаимоотношенията строител - клиент са изписани хиляди редове. Рядко, много рядко, клиентите не се оказват в позиция на потърпевши. Още по-рядко сме ви разказвали за хора, които са благодарни и доволни от това, което е изградил, ремонтирал или построил Майстора. Обикновено се налага да пишем за Баш майстора - рубриката ни, която заприличва на черен списък. На нещо като "банка" на такива "майстори", които оставят след себе си загубени надежди, изтънели джобове, разочарование, изхабени нерви и загуба на всякакви илюзии...

Categories:

 | 

 

 

Полицията в Бургас издирва кой е тарикатът от снимките. Мъжът се представил с неистинска лична карта в бургаски банков офис на 08.05.2019 г. и получил кредит в размер на 40 000 лв.

Два месеца по-късно притежателян на документа, чийто лични данни - три имена, ЕГН, дата на раждане, постоянен адрес, фигурирали в договора за кредит, получил уведомление от банката, че дължи две вноски за изтеглените пари.

Categories:

 | 

 

 

Полицията в Бургас сигнализира за онлайн измама с медицински маски.

Става въпрос за мъж, поръчал 400 броя предпазни медицински маски за лице, а получил пратка с празни опаковки от кафе. Сигналът е подаден днес от измамения. Пратката е получена с наложен платеж в офис на куриерска фирма, разположен в партера на блок в комплекс "Изгрев" в Бургас.

Categories:

 | 

 

 

Обяви с пишман майстори заливат интернет пространството. За това сигнализират потърпевши от некачествени ремонти и довършителни работи. В някои от случаите дефектите се появяват веднага след като ремонтът е приключил, съобщи Нова.

Потребители сигнализират за изкуствено надути цени или некачествени ремонти и монтажи, извършени от хора, които работят „на тъмно”, без договор.

Във форумите в интернет откриваме стотици оплаквания при ВиК-услугите, довършителните работи и поставянето на климатични и електрически инсталации.

Categories:

 | 

 

 

Над 1500 души бяха арестувани от китайската полиция за производство и продажба на фалшиви медицински маски.

Разкрити са над 680 случая. Полицията е конфискувала над 13 милиона фалшиви маски.

Продукцията е произведена, без да се спазват националните и международните стандарти.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби