измама

 | 

 

 

Коронавирусът отстъпва и телефонните измамници се задействаха отново! Изпитаната схема "пари за операция" явно не е остаряла дотолкова, че да бъде забравена от мошениците, и те отново опитват. Само че... този път си намериха майстора, защото мъжът, на когото попаднаха и когото се опитаха да направят муле, не им се върза. Мъжът е от Русе и предупреждавайки всички за измамата, сподели историята си:

 

Categories:

 | 

 

 

Скилър влиза в ареста също като сестра си - певицата ЛиЛана. Александър Деянов – Скилър съобщи сам за това в социалната мрежа.

 

Бийтбоксърът пише, че няма да плати наложената му парична гаранция, в знак на протест срещу несправедливите според него обвинения.

 

Той беше арестуван и обвинен за присвояване на европейски средства по проект. Първоначално му беше наложена гаранция в размер на 100 000 лв., но след това съдът я намали на 50 000 лв.

Ето и какво точно гласи публикацията му:

 

Categories:

 | 

 

 

31-годишната Румяна Г. от Игнатиево е в ареста след като обещала да развали любовна магия, която мъчела млада девойка от Варна.

В продължение на седмица двете жени се срещали пред голям магазин на бул. “Владислав Варненчик” в града, където врачката извършвала специалната процедура. Като възнаграждение за справянето с магията Румяна поискала златни накита. Не е ясно кога 20-годишната “омагьосана” дама разбрала, че е излъгана, но се престрашила и подала сигнал до полицията на 23 април.

Categories:

 | 

 

 

Над 9000 разпореждания за възстановяване на 6,5 милиона лева за неправомерно получени болнични и обезщетения е издал Националния осигурителен институт (НОИ) през 2019 г., показва първият бюлетин за тази година.

Експертите са съставили общо 6737 ревизионни документи. 705 308,22 лв. е сумата за неправомерно получени парични обезщетения за временна неработоспособност, бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст, безработица и помощи за профилактика и рехабилитация.

Categories:

 | 

 

 

Финансови институции и власти в Германия, Ирландия и Холандия разкриха сложна схема за измами, използваща компрометирани имейли, измами с авансово плащане и пране на пари, като част от случай, координиран от Интерпол.

 | 

 

 

Мъж от Созопол стана жертва на изключително нагла схема за изнудване, след като в социалните мрежи се запозна с „красива жена” и изпрати снимки на... атрибута си. Въпросната жена обаче се оказала мъж, който му  поискал 3000 лв., за да не разпространи интимните фотоси на всичките му приятели във фейсбук. 

Categories:

 | 

 

 

Нова вълна от фалшиви имейли с цел кражба на лични данни. Хакерите се опитват да достигнат до паролите ни за електронно банкиране. Измамните имейли са изпратени от името на банка, като в тях пише, че сигурността на клиентите е застрашена. В електронните съобщения има прикачен линк, който най-често служи за актуализация на данните ви за онлайн банкиране.

Читател на Glas.bg станал мишена на такава атака и получил подобни имейли, но усетил измамата преди да отвори съобщенията.

Categories:

 | 

 

 

Полиция и прокуратура от четири европейски страни, включително и България, разби организирана престъпна група, занимаваща се с фиктивна търговия с финансови инструменти, корупция, компютърни престъпления и пране на пари на 2 април, съобщиха от държавното обвинение. Задържани са трима българи, един германец и петима сърби, като се смята, че двама от тях са организаторите на групата.

В съседна Сърбия прокурорите са поставили под наблюдение повече от 30 банкови сметки, запорирани са движими имущества и парични средства.

 | 

 

 

Фалшиви бележки с глоби за неправилно паркиране плъзнаха из София. За измамата първо сигнализираха потребители във фейсбук, а след това и кметът Йорданка Фандъкова предупреди за лъжата.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби