планета

 | 

 

 

Любопитно откритие направиха планетолози от Великобритания.

Те откриха огромна планета в съзвездието Заек, която е разположена толкова близко до своята звезда, че извършва пълно завъртане около нея само за 18 часа.

 | 

 

Учени от цял свят обявиха "код червено" за планетата и предрекоха апокалиптично бъдеще за цялото човечество. Предупреждението се базира на обстоен анализ на човешкия прогрес и последиците от него, предава Нова Телевизия.

Дори днешните летни температури през ноември са показателни за това, което предстои оттук нататък. Погледнато малко по-глобално - ето фактите, пише новини.бг.

За последните 40 години средната температура на Земята бележи ръст с почти цял градус. Само за последното десетилетие ледът на Антарктида е намалял с 1230 гигатона.

Categories:

 | 

 

Европейската космическа агенция съобщи, че голям астероид може да удари Земята след 65 години. Очаква се астероидът да премине изключително близо до Земята през 2084 г., но има вероятност гравитационната намеса от други планети да го изпрати директно в нашата атмосфера, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Европейски учени предложиха няколко начина за спасяване на екологията на планетата. Групата експерти на ООН, изучаваща въпросите по промените на климата, заяви, че човечеството има само 10 години, за да предотвратим екологичната катастрофа, пише блиц.

Categories:

 | 

 

А строноми за първи път откриха вода в атмосферата на планета K2-18b. Водата в комбинация с благоприятната температура на планетата означава, че там може да има живот, съобщи BBC.

Новите космически телескопи ще могат, според учените, през следващите 10 години да определят дали газовете, съдържащи се в атмосферата на K2-18b, се произвеждат от живи организми. Резултатите от изследването са публикувани в списанието Nature Astronomy.

„Спиращо дъха откритие“

Categories:

 | 

 

Сателитният телескоп на НАСА за транзитно изследване на екзопланети (Transiting Exoplanet Survey Satellite или TESS) откри нова планета на орбита около звезда от съзвездието Хидра. Когато учените изследвали данните, те забелязали още две планети, които обикалят звездата, пише megavselena.

Един от тези нови светове би могъл да има условия за течна вода, ако атмосферата й е достатъчно гъста. Учените трябва да го проучат допълнително, за да установят дали това е така.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби