тероризъм

 | 

 

 

Проговори майката на мъжа, обвинен за терорист от Бургас. Мохамед Абдулкадер беше оставен в ареста, въпреки твърденията на защитата му, че не се занимава с тероризъм. Според майка му снимките в униформа и с оръжие са просто поза.

 

Categories:

 | 

 

 

Прокуратурата не коментираме политически изказвания, нашата работа е да събираме доказателства. Какво седи зад политически интереси може да си отговори всеки гражданин, който се запознае с техните тези. Това каза пред журналисти главният прокурор Иван Гешев. 

 

Categories:

 | 

 

 

15 души от арабски произход са задържани в Бургас при контратерористична операция на ДАНС и ГДБОП, проведена по-рано днес. Арестуваните са младежи между 18 и 20 години, за които имало подозрения, че са участвали в завера за подготвян терористичен акт.

 

Връзката им бил техен набор, чийто баща бил командир на армия в Сирия. Младежът бил с двойно гражданство, майка му била българка. Българските служби засекли, че наскоро посетил Сирия. Очаква се до броени минути арестуваните да бъдат разпитани пред съдия, предава "24 часа".

Categories:

 | 

 

С нахлуването на Турция в Североизточна Сирия, довело до бягството на джихадисти от ИДИЛ от затворите, гръцките служители по сигурността са в състояние на повишена готовност заради опасения, че терористи от организацията могат да проникнат в Европа, пише лупа.

Според източници, цитирани от гръцкия вестник "Катимерини", експерти за борба с тероризма от Европол, ще бъдат разположени в граничния регион Еврос на 1 ноември, като част от затегнатите мерки за сигурност с цел залавяне на джихадисти от базите данни на Европейската полицейска служба.

Categories:

 | 

 

ООН предупреждава за евентуална нова вълна от терористични атаки по света. Според доклад на организацията прекъсването на терористичното насилие през последните месеци може да е към своя край, пише „Гардиън”.

Тревожната картина е описана в доклад на специалисти, които обясняват, че радикализмът продължава да е глобална заплаха. Авторите посочват, че има поне 30 хил. души, които са се присъединили към екстремистки групировки и са се били за тях.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби