Перник

 | 

 

 

От началото на обявената пандемия от коронавирус в родилното отделение на пернишката болница са се родили 20 бебета. Те и майките им са изписани и са се прибрали в домовете си живи и здрави. Това съобщи началникът на гинекологично отделение към МБАЛ „Рахила Ангелова“ доктор Ивайло Лазов, пише "За Перник".

Заради заплахата от новия коронавирус хигиената в родилното отделение е засилена в пъти, въпреки че винаги дезинфекцията е била на ниво, твърди Ивайло Лазов.

Categories:

 | 

 

 

Аварията на втори клон от водопровода в Перник е отстранена и водоподаването към абонатите е възстановено, предаде БГНЕС.

Пробивът във водопровода от миналата нощ остави без вода през целия ден вчера половин Перник и селата Люлин и Големо Бучино - точно както във времената на водния режим. Без водоподаване през целия вчерашен ден бяха най-големите квартали в града - "Изток", "Мошино" и "Тева".

Categories:

 | 

 

 

43-годишен мъж разстреля с пушка куче пред дома на собствениците му в пернишкото село Кладница. Вчера е подаден сигнал от 51-годишен перничанин, че около 10, 00 ч., в с. Кладница, пред дома на родителите му е разстреляно тяхното куче. Органите на реда и ветеринарен лекар са извършили оглед на местопроизшествието.

Categories:

 | 

 

 

"ВиК" Перник въведе нов режим на водоподаване, съобщиха от дружеството. Жилищата в централната градска част, кварталите "Тева", "Мошино", "Изток", гр. Батановци и селата Люлин, Мещица и Витановци ще имат вода от 12,00 ч. до 22:00ч.

Categories:

 | 

 

 

Готов е водопроводът от с. Мало Бучино до Перник, съобщи "ВиК". В момента се прави изпитване на трасето, след това ще се извърши дезинфекция и до няколко дни водоподаването по него ще бъде осъществено. Съоръжението е с дължина 13,5 км. и негов главен изпълнител е държавното стопанско обединение "Монтажи".

Categories:

 | 

 

 

Променя се водния режим на град Перник и общината, съобщи ZaPernik.com.

От пернишкото водно предприятие са изпратили предложение до кмета на Община Перник водният режим да се промени.

Новият воден режим е следният:

Вода ще има в часовете от 6 ч до 22 ч, а няма да я има между 22 часа и 6 ч.

Очаква се новият воден режим да стартира от вторник, 17 март 2020 г., когато най-вероятно ще бъде пусната в експлоатация и софийската тръба с вода към Перник.

Categories:

 | 

 

 

Въпреки че притокът в язовир “Студена” в последните седмици е 10 пъти по-голям от разхода, водните драми в Перник не свършват. В резултат на валежите и снеготопенето през последните дни във водоема, захранващ Перник и околните селища, вече има 7 милиона кубика вода — двойно повече, отколкото преди два месеца.

Categories:

 | 

 

 

Перничанин ще се изправи пред съда заради управление на автобус след употреба на алкохол, съобщиха от Областната дирекция на полицията. Той е бил хванат на 1 ноември миналата година. Карал е автобус марка „Мерцедес“.

Categories:

 | 

 

 

Все още не е готов водопроводът между София и Перник. Причината за забавянето е, че производството на тръбите за водопровода на миньорския град е поръчано на една от най-големите испански фирми.

Основната причина за това е, че компанията има две поточни линии и ако едната даде дефект, веднага ще може да започне работа на другата. Това обясни икономическият министър Емил Караниколов пред Диана Найденова в рубриката "Карай направо" по Нова телевизия.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби