Марс

 | 

 

 

Неотдавнашното откриване на органични съединения тиофени на Марс може да свидетелства за наличие на живот там в миналото. До това заключение стигнаха астробиолози от Вашингтонския университет в САЩ.

Учените посочили няколко възможни биологични пътя за формиране на тиофени. Тези пътища са по-вероятни от абиотичните. Възможните небиологични фактори включват сблъсъци с метеорите и термохимично възстановяване на сулфати при температура 120 градуса Целзий.

Categories:

 | 

 

 

През лятото на тази година Американската космическа агенция (НАСА) се готви да изпрати нова миния на Червената планета с нов марсоход, кръстен Perseverance - Упоритост. Марсоходът ще носи и мини-вертолет - Mars Helicopter Scout, който е своеобразна атракция и новост за марсианските мисии.

Categories:

 | 

 

 

НАСА започва да набира следващото поколение астронавти, които ще ходят на Луната и ще пътуват до Марс.

Американската космическа агенция обяви, че ще увеличи броя на астронавтите си, които понастоящем са 48, като част от плановете за драстично разширяване на космическите мисии с човешки екипажи през следващите години, предава Vesti.bg.

 | 

 

Бившият служител на НАСА Гилбърт Левин е убеден, че преди повече от 40 години на Марс са били открити следи от живот. По информация на портала LAD Bible, в материала си ученият разказва за работата си по мисията "Викинг", която е стартирала през 1975 година, пише блиц.

Тогава на Марс бяха изпратени орбитални апарати и такива за кацане, които са направили първите цветни снимки от Червената планета. По думите на Левин, той е провеждал експеримент за откриването на живот, който е дал положителни резултати през 1976 година.

Categories:

 | 

 

В обозримото бъдеще НАСА ще открие доказателства за живот на Марс, но човечеството няма да бъде готово да приеме това революционно откритие, заяви д-р Джим Грийн, водещ учен в космическата агенция.

През март 2021 г. на Червената планета трябва да кацнат два нови роувъра – един на НАСА и един на Европейската космическа агенция, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Според известния уфолог Скот Уоринг на Червената планета и днес живеят такива същества

На Марс живеят рептили. Череп на такова същество е сниман от роувъра на НАСА на повърхността на Червената планета. Това разкри Скот Уоринг, цитиран от Esoreiter.ru, пише flagman.bg.

Categories:

 | 

 

Туристи могат да изпитат върху себе си условията за живот на Марс, съобщава БНР, цитирайки вестник „Дейли Мейл“. 

Желаещите са изолирани за три денонощия от външния свят в пещера в Испания, която възпроизвежда параметрите на марсианска колония. 

Categories:

 | 

 

Американски учени твърдят, че червеното вино ще помогне на астронавтите да избегнат атрофията на мускулите, докато летят до Марс, предаде Frontiers in Physiology.

Според лекарите, основното "подмладяващо" вещество на червеното вино е ресвератрол. То защитава мускулите на бозайниците при ниско ниво на гравитация или отсъствие на такова.

"Ако човек живее само три седмици в космоса, обемът на мускулите в краката му ще бъде намален с около една трета", казват експерти.

Categories:

 | 

 

реди три и половина милиарда години кървавочервена стена от вода, висока около 300 метра, вероятно е нахлула и преминала през повърхността на Марс, засягайки площ по-голяма от територията на Съединените щати. По това време почти половината от северното полукълбо на планетата най- вероятно е било покрито от океан дълбок около 1,6 километра на някои места, пише megavselena.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби