банка

 | 

 

 

Делът на необслужваните бързи кредити устремно расте през пандемичната 2020 г. По данни на БНБ размерът им се е увеличил с 58% само за една година.

Ако преди пандемията бързите заеми, чието погасяване закъснява с повече от 90 дни, са били на стойност 109 млн. лв., то в края на 2020 г. те вече са 297 млн. лв.

Особено ускорено лошите кредити нарастват през последните три месеца на 2020 г. - за този период те са се увеличили с 34% или със 75 млн. лв.

Categories:

 | 

 

 

Мъж взе най-малко петима заложници в офис на банка в центъра на Москва и твърди, че сградата е минирана, съобщи московската полиция, цитирана от ТАСС.

 

Мъжът иска администрацията на банката да му даде голяма сума пари. По предварителни данни той работи като куриер във фирма за доставка на храна.

 | 

 

 

Пенсионерка от Лъки дари цялата си пенсия на Александровска болница в столицата. Дафинка Каракушева получила 214 лева от държавата, посетила местната община, за да вземе банковата сметка на болницата и се птправила към банката.

Там обаче й взели 6 лева такса.

Categories:

 | 

 

 

 

Четирима младежи, сред които и ученик в 11-и клас, са обвинени за изнудване на служител в банков клон в столичен мол. Бранислав Г. бил заплашван и тормозен психически повече от месец да им даде 15 000 лв.

Двама от рекетьорите са задържани в края на януари, след като получили от жертвата 2000 лв. в предварително белязани банкноти. Арестът станал при акция на ГДБОП и спецпрокуратурата пред магазин на “Цариградско шосе”. 2000-те хиляди трябвало да са първия транш от поисканите 15 000 лева.

Categories:

 | 

 

Стара максима гласи, че ако искаш да разбереш какво се случва, трябва да проследиш къде отиват парите. В случая с банковата служителка Невена Й., която се възползва от средства на вложители на Инвестбанк – депозити, разплащателни и спестовни сметки, към момента това не може да се установи.

Ясно е, че служителката се е възползвала от средствата /както самата тя признава пред разследващите/, но твърди, че го е направила, защото била подведена от човек, с когото се запознала по интернет и му изпратила различни суми, общо възлизащи на близо 1 милиона лева.

Categories:

 | 

 

 

Световната банка повиши прогнозата си за икономически ръст на България на 3,2% през тази и 3% пред следващата година.

В предишната прогноза от юни очакванията бяха за ръст на БВП с 3% през настоящата година и с 2,8% през следващата.

Подобряването на прогнозите за България става на фона на отрицателни сигнали за икономиката в еврозоната и по-специално за Германия и Италия, които са основни търговски партньори на страната ни.

Categories:

 | 

 

 

Никак не са малко хората, които са недоволни от факта, че банките ги мамят с клаузи, написани с малък шрифт.

Един руснак обаче успя да „удари“ банка с изумителен трик! Дмитрий Агарков бил недоволен от условията по кредитната си карта и така решил да завърти гаден номер на най-голямата онлайн банка в Русия „Tinkoff Credit Systems”.

Хитрият Дмитрий променил изцяло дребния шрифт на документа.

Categories:

 | 

 

 

Жена е сред заподозрените от МВР за откраднатите 185 хиляди лева от офис на банка, помещаващ се в хипермаркет на софийския бул. „Европа”.

Крупната сума бе открадната вчера на обяд, а сигналът към полицията за липсата на парите бе подаден към 14,30 часа. Според обясненията на банковата служителка, тя е излязла в обедна почивка, като преди това е поставила парите в найлонов плик, който прибрала в каса, която обаче не заключила. След това служителката врътнала ключа на банковия офис и отишла на обяд.

 | 

 

Анализите на БНБ показват, че се намираме във възходяща фаза на трупане на циклични рискове. Това заяви управителят на БНБ Димитър Радев в словото си по случай откриването на учебната година на Университета за национално и световно стопанство, научи 365novini. 

Categories:

 | 

 

Полицията в София разследва опит за източване на два банкомата на голяма банка, намираща се на столичния булевард „Сливница“, съобщи БЛИЦ.

Случаят е от изминалата нощ, а според експерти към момента не е ясно дали има взети пари от банкоматите.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби