храна

 | 

 

 

От седмица пред столичните метростанции вечер може да забележите оставени хранителни продукти за хора, които се нуждаят. В пликовете освен хляб има и други неща. Кои са хората, решили да помагат в ситуация на извънредно положение?

За няколко вечери екипът ни срещна много хора, които взимат плика с хранителните продукти и бързо си тръгват от метростанцията. Разговаряхме с някои от тях.

Categories:

 | 

 

 

Учител в Англия ходи пеш по 8 километра всеки ден, за да достави безплатен училищен обяд на 78 деца, пише „Сън”.

Зейн Поулис, който работи като помощник главен учител в „Уестърн Праймъри Скуул” в Гримсби, Линкълншър, мъкне огромна раница с пакетиран училищен обяд, тежаща повече от 18 килограма.

Бившият военен, който е бил част от гвардейска част, използва дневните си визити, за да провери състоянието на децата. Той оставя пакетите с храна пред вратата и после изчаква на улицата, докато си ги приберат.

 | 

 

 

Престъпните организации в Италия раздават храна и предоставят безлихвени кредити на нуждаещите се, за да се опитат да разширят влиянието си, предупреждава италианският писател Роберто Савиано.

Италианските мафиотски структури са готови да заграбят изпаднал в затруднения бизнес в намиращата се в криза заради коронавируса държава, очакваща европейско финансиране за изтощената си икономика, смята той.

 | 

 

 

„Проведох разговори с представителите на търговските вериги в България и ги призовах приоритетно да зареждат родна продукция в магазините си, за да бъде подкрепено българското производство.“

Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на Консултативен съвет по животновъдство, който бе проведен днес чрез видеоконферентен разговор, съобщиха от министерството на земеделието, храните и горите.

Categories:

 | 

 

 

Малка верига семейни хранителни магазини в американския щат Пенсилвания се наложи да изхвърли хранителни продукти на стойност $35 000, след като жена умишлено накашляла продуктите по време на  извънредното положение, предаде The Washington Post.

Злосторницата посетила един от магазините в сряда и решила да пръсне микроби върху секциите с месо, зеленчуци и хляб.

 | 

 

 

По инициатива на кмета на Пловдив - Здравко Димитров от няколко дни за дежурните полицаи на временните КПП-та се осигурява храна два пъти дневно. Става дума за около 200 служители на реда на ден. Също по негово разпореждане ОП „Чистота“ са оборудвали постовете с химически тоалетни, чешми с дезинфектант и кошове за отпадъци.

Доброволно формирование „Пловдив 112“ от вчера започна да раздава чай на дежурните на 13-те пункта, разположени на входно-изходните артерии на града.

Categories:

 | 

 

 

Стотици хиляди нашенци се самоизолираха пред заплахата от коронавируса и по стар навик от луканово време изпразниха рафтовете по магазините и аптеките - хляб, пирони, тоалетна хартия, свещи за домакинството и свещички против запек - домовете ни са пълни с всякакви продукти от бита, нужно или не. След като така и така сме ги купили, ето няколко съвета какво да правим с продуктите, които сме натрупали у дома.

Месо

Правилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества.

Categories:

 | 

 

 

Всеки един от нас е имал досег с бича на 21 век - рака. Независимо дали става въпрос за приятел или член на семейството, или вие самите, но тази болест е факт.

За съжаление все още няма панацея, която да ни спаси от това заболяване, а агресивните методи, които се прилагат в лечението, като химиотерапия, може да доведа до други поразии по тялото, като загуба косата си и други.

Поради всички опустошителни ефекти на рака и дори лечението, трябва да се направим всичко възможно, за да избегнем тази разболяването.

 | 

 

Американска жена с добро сърце помогнала на мъж, на който не му достигали парите, за да плати за покупките си, съобщават световните издания. Скоро се оказало, че този „бедняк“ има поне 75 милиона долара в сметките си. Кой би си помислил, че жената ще има късмета да срещне звездата от кънтри музиката Кийт Ърбън.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби