училище

 | 

 

 

Започва дългоочакваният ремонт на Жълтото училище в Пловдив.

 

Строителните дейности трябваше да стартират преди четири години, но промени в техническата документация и необходимост от още средства забавиха началото на реконструкцията, съобщи БНТ.

 

Историческата сграда, която е и паметник на културата, се ползва от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуства.

 

Categories:

 | 

 

 

За последните 24 часа има един нов случай на коронавирус за област Пловдив. Това е жена на 20 г. от гр. Пловдив, която е на домашно лечение. Под карантина са 365 лица, а на домашно лечение – 311, съобщи областният управител и председател на ОК Щ Дани Каназирева.

 

По данни на болниците към днешна дата са хоспитализирани 113 пациенти, като от тях с потвърдена диагноза на COVID-19 са 85. 4-ма са на интензивно лечение. Броят на свободните легла за лечение на коронавирус е 115, а тези за интензивно са 32.

 

Categories:

 | 

 

 

В три училища във Варна има единични случаи на заразени с коронавирус, паралелките минават на дистанционно обучение. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието, предаде БНР.

 

Ученик в шести клас от основно училище "Ангел Кънчев " и сестра му от Четвърта езикова гимназия са дали положителни проби и класовете им минават на дистанционно обучение, те са заразени в семейството. 

 

Categories:

 | 

 

 

Маските - поредното нещо, което раздели обществото ни. Или по-скоро родителите. Някои от тях - като този баща от Бургас, са решени на всичко, дори да спрат децата си от училище, но да не допускат те да носят тези "намордници".

Предлагаме ви разказа на бащата, който той е споделил в една от групите във Facebook, с незначителна редакторска намеса.

Краен ли е таткото, или мислите като него?

Categories:

 | 

 

 

Първият звънец ще удари днес за близо 59 000 първокласници, а в класните стаи ще влязат общо 700 000 ученици и 89 000 преподаватели.

До днес родителите на над 250 деца са заявили желание да не посещават учебни занятия. За тях образователното министерство обяви, че е осигурило Център за дистанционно обучение.

На училище в пандемията, какво трябва да знаете?

Странна учебна година се очертава новата 2020/2021г. заради пандемията от коронавирус.

Categories:

 | 

 

 

Учениците ще имат 11 дни коледна ваканция и пет дни отдих между двата срока, става ясно от календара на МОН за учебната 2020/2021 г.

Първата почивка тази година ще е само три дни. Учениците излизат в есенна ваканция от 30 октомври до 1 ноември.

След това са коледната и междусрочната. Вторият срок има само една ваканция – пролетната. По традиция тя е по-кратка за зрелостниците.

За учениците от 1-ви до 11-и клас е от 3 до 11 април, докато за 12-и клас започва чак на 8-и.

Categories:

 | 

 

 

Образователното министерство пусна списък на заболявания при деца, при които се препоръчва различна от дневната форма на обучение, поради установен по-висок риск от СOVID-19.

 

През предстоящата учебна година те могат да преминат в дистанционна, индивидуална или самостоятелна форма на обучение, но след препоръка от лекар.

Categories:

 | 

 

 

Велинградско училище е било обрано. Рано сутринта в сряда в дежурната част на полицейското управление във Велинград бил получен сигнал от ръководството на средното училище във велинградското село Драгиново.

 

Апаши разбили врата на първия етаж и проникнали в сградата. От там била извършена кражба на 4 компютърни конфигурации – монитори, компютри, клавиатури и аксесоари, както и на една копирна машина.

Categories:

 | 

 

 

Списък с групи заболявания, въз основа на които децата могат да отсъстват ще бъде подготвен за старта на новата учебна година. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев за БНР и допълни, че и сега обаче има проблем с медицинските бележки и затова ще разчитат на лекарите.

Когато в класа има заразено с коронавирус дете, целият клас ще бъде поставен под карантина и ще преминава в дистанционен режим на работа.

Categories:

 | 

 

 

Хибриден образователен модел много трудно ще се реализира, призна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

"Дистанционната форма на образование, която стартирахме от началото на извънредното положение в страната, не е организирана от училище. Това беше обучение в електронна среда при запазване на дневната форма. Част от училищата ще стартират ефективно дистанционна форма на обучение. Учениците могат да се включат в обучение в училища-центрове за дистанционно обучение, съобщи БНР.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби