аутопсия

 | 

 

 

Добрата новина - платото на положителните тестове за коронавирус се задържа и е около 3%.

Но! Повишава се броят на починалите пациенти за 24 часа, съобщи имунологът доц. д-р Емилияна Конова.

"Може би е време за една друга статистика - да се установят болниците с най-нисък брой хоспитализирани COVID-19 пациенти, най-нисък процент приведени в Реанимация и най-нисък процент смъртност спрямо хоспитализациите", казва още тя.

 | 

 

 

Според доклад след смъртта на Джордж Флойд, убит от полицията в Минеаполис, той е бил заразен с коронавирус SARS-CoV-2. Това се доказва от назалния тампон на убития. Аутопсия на тялото на афроамериканец, който почина в резултат на прекомерно острите действия на полицая, разкри наличието на вируса COVID-19, сочи доклад от медицинския отдел на окръг Хенепин, Минесота. Въпреки това COVID-19, който води до инфекция, не е изиграл решаваща роля за неговата смърт. Флойд не е имал симптоми на това заболяване, пише Forbes.

 

 | 

 

 

Хипотермия и удавяне са причината за смъртта на 21-годишния Петър Лухов от Карлово, чийто труп бе изваден от дъното на водопада Сучурум на осмия ден от изчезването му. Това е заключението на аутопсията, извършена в Пловдив.

 

“При рязка температурна разлика веднага настъпва спазъм на мускулите, сърцето спира за секунди и човек се удавя. Водата в ледения вир под Сучурум е 5-6 градуса. Ръката не можеш да си държиш в нея, какво остава да се къпеш”, коментираха съдебните медици пред “24 часа”.

 

Categories:

 | 

 

 

Прокуратурата в Димитровград разследва смъртта на жена от Димитровград на 53 години. Жената е починала на път за Спешния център в града.

Аутопсията е показала, че причината за смъртта е пневмония. За всеки случай са изпратени проби за изследване за коронавирус, пише haskovo.info.

Има данни, че жената е пътувала във Великобритания. Тя се е върнала в България преди няколко дни с диагноза пневмония и с назначено лечение.

 | 

 

Аутопсията на американския финансист и обвинен в сексуален трафик Джефри Епстайн разкри, че има няколко счупени кости на врата, съобщава „Вашингтон пост“, цитирайки свои източници, пише новини.бг.

Те твърдят, че подобни наранявания могат да се случат или на хора, които се бесят, или на удушени. Въпреки факта, че аутопсията е приключена, причината за смъртта на Епстайн все още не е официално обявена.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби