алергия

 | 

 

 

Навлизаме в сезона на цъфтежа, в периода, когато алергичните заболявания стават много чести. Всеки пети имат алергичен ринит и той се проявява със запушен нос, загуба на обоняние, сърбеж и кихавица. Неща, които лесно могат да бъдат сгрешени с вирусна инфекция. Това заяви пред БНТ пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Categories:

 | 

 

В България всеки десети „пламва“ от студова алергия, когато температурите паднат под нулата. Откритите части от тялото изпитват неописуема болка, появяват се нетърпимо сърбящи обриви, пръстите се подуват, чувствителността на ръцете намалява. Човек се чувства така, сякаш е скован в менгеме, обясниха от Българското дружество по алерголия.

Това е едно от най-честите здравословни проблеми през зимата. При него има генетична зависимост, предава се наследствено, най-често на жените, поясниха оттам.

Categories:

 | 

 

За 11-и път Българското дерматологично дружество организира и проведе Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. От 25 до 29 ноември 2019 г. в девет болници в шест града на страната се проведоха безплатни консултации и тестове за най-честите алергии.

Тази година кампанията бе насочена към професионалните кожни заболявания и към атопичния дерматит при децата. Кампанията цели също да се създаде база данни за заболеваемостта от контактен дерматит, уртикария и атопичен дерматит.

Categories:

 | 

 

Ужилване от пчела уби 30-годишен мъж в Мизия. Трагедията е станала вчера около 6.30 часа, когато Росен Димчев станал да отиде до тоалетна и при обуването на джапанките си бил ухапан от насекомото.

Мъжът знаел, че има алергия от ужилване от пчела и затова винаги носел в себе си урбазон. Веднага си поставил инжекция и се обадил на тел.112, но докато пристигнат спешните медици, той починал, пише bulnews.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби