извънземни

 | 

 

А строноми за първи път откриха вода в атмосферата на планета K2-18b. Водата в комбинация с благоприятната температура на планетата означава, че там може да има живот, съобщи BBC.

Новите космически телескопи ще могат, според учените, през следващите 10 години да определят дали газовете, съдържащи се в атмосферата на K2-18b, се произвеждат от живи организми. Резултатите от изследването са публикувани в списанието Nature Astronomy.

„Спиращо дъха откритие“

Categories:

 | 

 

Млечният път може да бъде изпълнен с междузвездни извънземни цивилизации, според ново проучване. Ние просто не знаем за това, защото не са ни посещавали от 10 милиона години.

Изследването, публикувано миналия месец в The Astronomical Journal, показва, че интелигентният извънземен живот може да отдели време за изследване на галактиката, използвайки движението на звездните системи, за да улесни скоковете между звездите, пише megavselena.

Categories:

 | 

 

Загадъчен изблик в небето, поява на гигантски дупки в земята, кръгове по леда и пиктограма на житна нива…

За десетте най-аномални явления на изминалата 2015 година пред „Росбалт“ разказва Вадим Чернобров – криптобиолог, футуролог, уфолог, писател и координатор на движението „Космопоиск“, пише megavselena.

Светлината на Церера

Categories:

 | 

В мрежата бяха разпространени видеозаписи, заснети в небето над Кримския полуостров, съобщава "Карч.ком". Шашнатите очевидци наблюдавали как във въздуха се появяват и "висят" светещи обекти, от които, по думите на свидетел, се е откъснало горящо парче.

 | 

 

Под Гуантанамо се крият пришълци, твърдят изследователи. За първи път НЛО били забелязани да излитат от „голяма подводна база на пришълци“ близо до Гуантанамо преди почти 50 години, в съответствие със заявленията на американски моряци, пише megavselena.

В докладите на офицери от военноморската база Гуантанамо от 1968-1969 година, се съобщавало за визуално наблюдение на огньове в тъмнината и мащабно движение на НЛО около базата.

Categories:

 | 

 

Учените може би търсят извънземен живот на грешните места. Астрономи изключиха цял клас от екзопланети от търсенето на живот. Изследването, публикувано в понеделник (19.08.19) в журнала Nature, е фокусирано конкретно върху една екзопланета LHS 3844b – малка, скалиста планета, която обикаля около подобна на слънцето звезда, пише megavselena.

Студията отбелязва, че тази конкретна екзопланета е твърде гореща, за да поддържа атмосфера и учените предполагат, че подобните светове също са такива, съобщава Scientific American.

Categories:

 | 

 

Американски учени показаха модел на това как би изглеждала Земята, ако би била изучавана от други планети.

Моделът показва какво ще видят астрономите от други планети на разстояние от няколко светлинни години, гледайки Земята през модерни телескопи, пише РИА Новости.

Categories:

 | 

Прeдупрeждeниятa, чe cвeтът e към крaя cи, чe aпoкaлипcиcът e близo и чoвeчecтвoтo щe изчeзнe oт лицeтo нa зeмятa, cтaвaт вce пo-чecти, a aвтoритe им вce пo-мнoгoбрoйни и рaзлични.

 | 

 

От първото използване на електрически лампи през 19 век, обществото извървя дълъг път. Домовете и улиците са осветени по всяко време, за да могат хората да се занимават с бизнеса си, дори когато други спят. Освен очевидните ползи за обществата и икономиката обаче, нараства осъзнаването на отрицателното въздействие на изкуствената светлина, пише megavselena.

Categories:

 | 

 

Онези, които не учат уроците на изчезнали извънземни цивилизации, могат да бъдат обречени да повторят тяхната съдба, пише мегавселена.

Човечеството сякаш върви по опасен път. Разполага с оръжия, достатъчно мощни, за да се самоунищожи много пъти, променя климата на Земята от десетилетия, без да обръща особено внимание на сериозните последствия.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби