Йорданка Фандъкова

 | 

 

 

Разходките в паркове и градини продължават да са забранени. По мое предложение в софийския оперативен щаб подготвяме организация и правила за поетапно отваряне на големите паркове - първо, само за разходки на малки деца в определени часове. 

Това обяви в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя намери за необходимо да направи няколко уточнения:

Categories:

 | 

 

 

Предложих да създадем организация, така че да може да се пуснат само родители с малки деца в парковете и то в определени часове по определени маршрути, за да може да гарантираме еднопосочно движение. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на ремонта на пътен възел „Лозен“.

„Това е огромна организация, която изисква време и за която ние работим. Кога ще стане това, това ще го препоръча и ще го реши Националният оперативен щаб“, обяви тя.

Categories:

 | 

 

 

Renault Nissan България предостави безвъзмездно повече от 20 автомобила на Столична община. Те ще се ползват за превоз на хора и материали от първа необходимост.

Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще използват елавтомобилите рено „Zoe” за доставка на храни до домове на нуждаещи се, както и за превоз на материали за дезинфекция.

Categories:

 | 

 

 

Общинският съветник Борис Бонев призова Столична община да спре поръчката за нови луксозни автомобили. Основателят на „Спаси София“ гневно отбеляза, че е „цинично по време на икономическа криза, когато важни градски проекти биват орязвани, администрацията на кмета да закупува скъпи и мощни автомобили зa 540 000 лв.“

 | 

 

 

Огромни са загубите за бизнеса в София заради извънредното положение, както и за бюджета на Столичната община. Само за месец март 19 млн. лева по-малко са събрани от местни данъци и такси, предаде БНТ.

"Съвсем очаквано беше, че всички в тази ситуация ще имаме финансови щети, както бизнеса, гражданите, така и бюджетът на общината", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

 | 

 

 

Болница "Пирогов" отново приема пациенти след извършената тази нощ дезинфекция, предаде БНР. По-рано най-голямата спешна болница в страната "Пирогов" ограничи достъпа на пациенти заради потвърдените два случая на коронавирус, засилени са мерките за сигурност.

Двамата пациенти са настанени във вътрешното отделение на болницата. В болницата протича преструктуриране на пространството, за да се осигури възможност за карантина на засегнатите от вируса хора и на всички, които са били в контакт с тях.

 | 

 

 

Нападателите на осмокласника в автобус 404 са разпознати. Лицата им са запечатани от водиокамерите в рейса и полицията продължава издирването им, съобщи "Монитор".

В петък вечерта 20-годишни съблякоха 14-годишния състезател по самбо, защото имал емблема на ЦСКА. Момчето остана голо, а нападателите сами са отворили вратите на автобуса, когато е спрял на червен свеветофар.

Categories:

 | 

 

Столичният градоначалник Йорданка Фандъкова води с 3,5% на основния опонент Мая Манолова една седмица преди местните избори. Това показва социологическо проучване на агенция "Медиана", оповестено в неделя. Социолозите предвиждат кметските избори в София да се решат на балотажа на 3 ноември.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби