почивка

 | 

 

 

Ваканцията зад граница за предстоящия Великден ще бъде възможна в едва 3 държави на Балканите. На карантина, бърз или PCR тест ще подлежим при пътуването си до останалите осем страни. Това става ясно от сайта на Министерството на външните работи (МВнР).

Българските туристи ще посрещнат празника без никакви ограничения в Сърбия, Албания, Молдова и Република Северна Македония. Оказва се, че страните със стриктни противоепидемични изисквания за влизащите от България туристи са двойно повече.

Categories:

 | 

 

 

Кмет на американски град, който отишъл на ваканция с частен самолет, докато призовава съгражданите си да стоят вкъщи, е поредният политик, който е обвинен в двуличие заради COVID-19.

 

Стив Адлър, градоначалник на Остин, щата Тексас, отишъл на семейна почивка в Мексико, а междувременно заявил хората да си стоят вкъщи заради увеличаващите се случаи на коронавирус.

Той записал видео от курорта, без да става ясно, че е там, в което инструктира жителите Остин, че „сега не е време за отпускане“.

 | 

 

 

Туристите да плащат част от таксите за отмяна на почивката си при форсмажорни обстоятелства, предлагат туроператори от страните от ЕС, които са пуснали петиция за промяна на Европейската директива за пакетни пътувания. Документът вече е подписан от 3200 души. За да може да влезе за обсъждане от евроинституциите, броят им трябва да стигне поне 6000, пише Монитор.

Categories:

 | 

 

 

От началото на септември все повече български туристи избират българското море за уикенд туризъм. Има скок и в т. нар. "резервации в последната минута".

 

По всичко личи, че септември се оказва месец, в който все повече български туристи правят своите резервации по родното Черноморие, особено когато говорим за уикенд туризъм.

 

Причините са няколко - времето е топло, морето е все така привлекателно, а от бранша са подготвили още по-атрактивни цени.

Categories:

 | 

 

 

Кметството на италианския град Сан Мауро ла Брук, разположен в близост до Салерно, кани туристите да му гостуват с настаняване за... 2 евро на ден, съобщава La Repubblica.

Една от сградите, принадлежащи на Общинския съвет, ще бъде ремонтирана, за да се настанят туристи.

 | 

 

 

Малко места по света могат да се похвалят с магнетичната гледка на изумрудено сини води, миещи брегове със ситен, бял пясък. Гръцкият остров Лефкада (в превод Белия остров) е от тях. Четвъртият по големина сред Йонийските острови се отличава от останалите си събратя с планински терен и вечнозелена растителност. Освен това Лефкада всъщност не е остров. В древността е прокопан канал, който го отделя от континента. Днес той е засипан с пясък, тоест това е най-леснодостъпното гръцко островно райско кътче, защото се достига с кола.

 | 

 

 

Почивката в Гърция никога не е струвало много. Разбира се може и дадете хиляди евро, ако сте на някоя от по-скъпите дестинации, но това се отнася за всички страни. Нека оставим цифрите да говорят и всеки сам да си направи сметка.

 

30 евро на ден би ни излязла почивка през юли на остров Тасос и поне по 45 евро трябва да приготвим за някои от курортите на полуостров Халкидики, сочат данни от офертите на туристическите сайтове.

 

 | 

 

 

Макар и все още плахо, но туроператори отчитат раздвижване при търсенето на почивки и екскурзии. След повече от 3-месечното мъртвило в сектора, сега надеждата за нормализиране на ситуацията плахо се прокрадва. За потребителите обаче остава въпросът как да се застраховат, за да не изгубят парите си в случай на нови мерки, свързани с коронавируса и забрана за пътувания.

 

В кои случаи и как можем да се откажем от пътуване, без да загубим пари?

 

 | 

 

 

Плащат ви, за да посетите тези четири дестинации!

 

 

След пика на COVID-19 много дестинации отново отварят за най-нетърпеливите туристи.

 

Експерт по пътуванията подбра местата, които ще плащат на туристите - под формата на големи отстъпки и ваучери, за да ги посетят след пандемията.

 

Кристина Корс сподели поредица от четири видеа в TikTok, в които изброява местата, които са готови да отделят пари, за да рестартират по-бързо туризма, след като отново е безопасно да се пътува.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби