ученици

 | 

 

 

С допълнителни занимания хлапетата ще добият минимума знания и ще завършат успешно годината, коментира в интервю за "Монитор" зам.-директорът на 75-то ОУ „Тодор Каблешков” в столичния квартал „Факултета”

- Г-жо Тимова, как протича дистанционното обучение на учениците от столичния квартал „Факултета”?

Categories:

 | 

 

 

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства - Пловдив дарява маски за нуждаещи се хора.

Ученици от специалността „Сценичен  костюм“ на гимназията, заедно с преподаватели и родители, откликнаха на идеята да помогнат, като извън учебния процес, който се провеждат онлайн, отделиха от времето си и се включиха в ушиването на 600 предпазни маски за многократна употреба. 

Categories:

 | 

 

 

Днес се очаква всички училища на територията на София да обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебна година. Това съобщи БНР.

Ще се кандидатства с електронна система, която всяко училище ще обяви на своята интернет страницата. Заявленията ще се подават от 21 април до 21 май по електронен път към съответното учебното заведение. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на просветата Красимир Вълчев изпрати 7 насоки към директорите – за преподаване на нов материал, проектно-базирано обучение, без оценки, но с проследяване на активността. Дистанционното обучение вероятно ще продължи до 13 април.

“Към днешна дата, това което можем да кажем с висока степен на вероятност е, че преустановяването на присъствената форма на обучение в училищата ще продължи поне до 13 април“, пише в писмото си министър Вълчев.

Той препоръчва да се започне преподаване на нови знания там, където това още не е направено.

Categories:

 | 

 

 

Продължават проверките на пловдивската полиция по линия “наркоразпространение" на територията на учебните заведения. Само за едно денонощие задържаните лица са 10. В близост до учебни заведения за разпространение на наркотици са задържани 3 лица.

Categories:

 | 

 

 

Филм срещу насилието в клас шокира родители. Една от сцените предполага, че тормозено дете слага край на живота си, предава бТВ.

Видеото е излъчено в столично училище. От там обясниха, че са получили писмо от Регионалното управление на образованието преди няколко дни. В него се казва, че филмът е подходящ за излъчване в училищна среда.

Categories:

 | 

 

 

Гимназиален треньор по баскетбол е бил зверски пребит пред училището, в което работи. Това става ясно от разпространено в социалните мрежи видео. Полицията обяви, че жертвата е била нападната от собствените си играчи.

Властите обявиха, че техен патрул е бил извикан пред гимназия „Малкълм Екс Шабаз“ в Нюарк (щат Ню Джърси) заради нападение над учител. Свидетели са идентифицирали човека като треньор на баскетболния отбор на училището.

 | 

 

 

Ученици от Монтана сложиха медицински маски, но не за да се пазят от грипа, а за да ремонтират училището си.

Децата работят през ваканцията и почивните дни, а целта им е да направят нов езиков кабинет в СУ „Йордан Радичков”. Към тях се присъединиха и родителите им. Всички боядисват заедно и превръщат старите чинове и столове в нови, като подменят дъските. 

Categories:

 | 

 

 

Треожни данни оповести Института за изследвания в образованието, базирани на изследването ПИЗА.

Около 26% от българските ученици изобщо не четат книги или четат много рядко.

Близо 28% са учениците, които са посочили, че изобщо не четат за удоволствие.

Почти една трета от анкетираните - 33%, посочват, че предпочитат да четат книги на хартиен носител.

Categories:

 | 

 

В Швеция се оплакаха от уроци по религия в училище, в които децата са провели „ролева игра” по ислям, съобщава "Поглед инфо", позовавайки се на портала Samhallsnytt. Урокът се е провел на 20 декември в училище в шведската община Емабода в югоизточната част на страната. Един от родителите се е обърнал към местните власти с оплакване срещу учителя.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби