ваканция

 | 

 

 

Учениците ще имат 11 дни коледна ваканция и пет дни отдих между двата срока, става ясно от календара на МОН за учебната 2020/2021 г.

Първата почивка тази година ще е само три дни. Учениците излизат в есенна ваканция от 30 октомври до 1 ноември.

След това са коледната и междусрочната. Вторият срок има само една ваканция – пролетната. По традиция тя е по-кратка за зрелостниците.

За учениците от 1-ви до 11-и клас е от 3 до 11 април, докато за 12-и клас започва чак на 8-и.

Categories:

 | 

 

 

Плащат ви, за да посетите тези четири дестинации!

 

 

След пика на COVID-19 много дестинации отново отварят за най-нетърпеливите туристи.

 

Експерт по пътуванията подбра местата, които ще плащат на туристите - под формата на големи отстъпки и ваучери, за да ги посетят след пандемията.

 

Кристина Корс сподели поредица от четири видеа в TikTok, в които изброява местата, които са готови да отделят пари, за да рестартират по-бързо туризма, след като отново е безопасно да се пътува.

 | 

 

 

Как ще изглежда една обикновена семейна ваканция в епохата след COVID-19? Този въпрос си задават милиони хора по света, както и представителите на цялата туристическа индустрия. Все още не е ясно кога ще бъде "размразен" международният туризъм, но едно е сигурно - пътешествията вече няма да са такива, каквито бяха до началото на 2020 година, категорични са експертите, цитирани от CNBC.

 

Categories:

 | 

 

 

Пътувания до Ибиса, Майорка, Менорка и Форментера са изключени от картите за британците, защото страната чакаше твърде дълго, за да влезе в заключване.

Според министъра на туризма, местната власт очаква островите да останат затворени през май, юни и юли, поради пандемията на коронавирус. Но те са предпазливо оптимистични за отварянето им през август, с 25 на 100 от обичайните им посетители.

През следващите месеци това може да нарастне до 50 на 100 от обичайния брой посетители

 | 

 

 

От днес учениците преминават в облекчен режим на дистанционно обучение, в рамките на който дневната им натовареност ще бъде от 2 до 4 часа. Този режим ще се запази до четвъртък включително.

В този период учениците трябваше да са в пролетна ваканция, но заради пропуснатия учебен материал по време на ваканциите срещу разпространението на грип и Covid-19 децата и тийнеджърите ще се занимават с образователно-забавни дейности.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на просветата Красимир Вълчев изпрати 7 насоки към директорите – за преподаване на нов материал, проектно-базирано обучение, без оценки, но с проследяване на активността. Дистанционното обучение вероятно ще продължи до 13 април.

“Към днешна дата, това което можем да кажем с висока степен на вероятност е, че преустановяването на присъствената форма на обучение в училищата ще продължи поне до 13 април“, пише в писмото си министър Вълчев.

Той препоръчва да се започне преподаване на нови знания там, където това още не е направено.

Categories:

 | 

 

 

Редица университети обявиха неучебни дни тази седмица заради ситуацията с коронавируса. Всички учебни заведения са във ваканция до сряда. До второ нареждане във ваканция са всички ученици в районите на Плевен и Габрово. Затворени са и детските градини. 

"Има извънредни мерки в Плевен и Габрово и ще удължим ваканцията", заяи просветният министър Красимир Вълчев.

Той допълни, че двете висши училища и в Габрово така или иначе са отменили занятията в сряда.

Categories:

 | 

 

Българско семейство, решило да изкара ваканцията си в турския курорт Дидим, изрази разочарованието си от отношението на персонала и цялостното посрещане в  5-звезден хотел, където едноседмичен престой струва 2300 лева на база ''ултраолинклузив'', пише новини.бг.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби