софия

 | 

 

 

Снимка на пешеходна пътека, прилежно покрита наполовина с пресен асфалт, се появи в социалните мрежи и предизвика брожение сред столичани.

 

Фотосът с асфалтирана зебрата, е озаглавен: "София Арт".

Categories:

 | 

 

 

Мъж, който боядисва автомобила си с… мече на пъпа на София стана хит в социалните мрежи.

Всичко това се разиграва по обед на столичния булевард "Мария Луиза", а червеното "бижу" е социалистическо – съветска "Лада Самара".

 

Categories:

 | 

 

 

Моторист пострада при катастрофа в столицата. Лек автомобил и мотор се удариха на кръстовището на бул. Искърско шосе и бул. Брюксел. Инцидентът е станал по-рано днес.

 

Categories:

 | 

 

 

Градският транспорт в София ще продължи да се движи с намалено работно време вечер до края на юли. Както и досега градските линии ще работят до 22 ч, а крайградските - до 22,30 ч. Това решиха съветниците от транспортната комисия към СОС на извънредно заседание днес.

 

През този период Центърът за градска мобилност ще направи анализ на пътникопотока по всички линии. Ще се направи и актуализация на икономическата рамка, обясни зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев.

Categories:

 | 

 

 

Разтопен асфалт полепна по гумите на десетки автомобили в квартал „Сухата река“ в столицата. Градският транспорт трябваше да бъде спрян заради течните улици в квартала. Проблемът е в размекнал се битум. С него са запълвани фуги през есента. Заради високите температури обаче той се е разтопил, съобщи Нова.

 

Categories:

 | 

 

 

Средната цена на закупените апартаменти в София отбелязва ръст през 2020 г. за При 90 960 евро в началото на 2019 г. и 95 230 евро през последното тримесечие на 2019 г., сега средната цена е на 101 130 евро, пише money.bg. Така средната цена средната цена в София подмина границата от 1100 евро/кв.м., около която гравитираше от края на 2017 година. Това е нетен ръст от около 10 000 евро средно за апартамент в София спрямо същия период на 2019 г. Това показват данните на агенцията за недвижими имоти Bulgarian properties.

Categories:

 | 

 

 

Напусналите столицата автомобили за денонощието са близо 40 000. Върнатите коли са около 3 000-4 000, а гражданите, на които е отказано да излязат от столицата, са около 7 000-8 000.

„Движението се засилва. В четвъртък между 16 и 18:30 часа беше пикът на трафика по всички магистрали”, посочи зам.-началникът на отдел "Пътна полиция" - СДВР Любомир Костадинов, съобщи Нова.

Categories:

 | 

 

 

Другата страна на ужаса с коронавируса – замръзналият икономически живот и намаленият трафик доведоха до по-чист въздух в София. Средногодишната норма от 40 хg/m3 за фини прахови частици през 2019 г. е спазена за всички 6 автоматични станции в столицата, които следят качеството на въздуха.

Categories:

 | 

 

 

Младо момиче издирва майка си, която е със здравословен проблем. Силвия Атанасова отправи апел в социалните мрежи с молба, ако някой я зърне из София, да й се обади.

Categories:

 | 

 

 

Заместник-кметът по екология на София Йоана Христова е подала оставка, която вече е приета от градоначалника Йорданка Фандъкова. Причините за това Христова да напусне поста си били лични. Това стана ясно по време на съвместната инспекция на столичния градоначалник и регионалния министър Петя Аврамова на строежа на разширението на околовръстния път.

Нейният наследник ще бъде определен след около 10 дни.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби