бойко борисов

 | 

 

 

В профила си във facebook, премиерът Бойко Борисов коментира икономическите показатели на България спрямо европейските й съседки.

 

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Това обяви Бойко Борисов:

 

 | 

 

 

„Мерките на правителството, взети заради пандемията през последните месеци, са изключително правилни. Това се посочва в заключенията на мисията на МВФ в България, което означава, че сме на верен път“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание, което се проведе онлайн, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Categories:

 | 

 

 

Пристъпваме към реорганизация на здравната система, спрямо плана, който сме изготвили. Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook, а повод е допълнителният ресурс, който осигурява държавата в размер на около 80 млн. лева за последните три месеца от годината.

 

Борисов изтъква, че парите, които сега отпускат са изкарани благодарение на успешната борба с контрабандата и престъпността.

 

Categories:

 | 

 

 

Брекзит е изключително важна тема, но за съжаление към момента е по-вероятно да няма сделка между ЕС и Великобритания. Затова трябва да сме готови, съобщи в официалния си профил във Facebook премиерът Бойко Борисов.

 | 

 

 

"Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни".

 

Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook по повод излизането на медиците пред болниците с апел към хората да се пазят и да бъдат отговорни.

Categories:

 | 

 

 

Според Световната здравна организация (СЗО) застрашени от коронавируса са преди всичко възрастни хора, по-често - мъже, със сърдечно-съдови заболявания, диабет, високо кръвно налягане, хронични респираторни проблеми и онкологични заболявания.

 

Диагностицираният с COVID-19 български премиер попада отчасти в рисковата група, чието здраве трябва да се следи с особено внимание.

Categories:

 | 

 

 

Късно снощи в полицията в Пловдив е получен сигнал от 112 за поставена бомба в дома на премиера в столичния кв. "Банкя", съобщиха от МВР.

 

Разследващите веднага влезли в дирите на сигнала и установили, че той е подаден около 23:45 часа от мобилен телефон в село Крумово, Пловдивско.

 

Categories:

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов много точно в заповедта да се опише кога трябва да се носи маска на открито.

"Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание", категоричен бе той.

 

Categories:

 | 

 

 

504 милиона лева да подкрепим семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности. Това написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа "Фейсбук".

 

"Благодарение на усилията на екипа на министър Деница Сачева средствата са осигурени по Оперативната програма за храни и ще бъдат достъпни в период от 2021 г. до 2027 година. 600 000 ще се възползват от помощта.

Categories:

 | 

 

 

"Ще спомена няколко от темите, които касаят и ЕС и България, проведе се много широка дискусия относно "Зелената сделка". Представих проблемите на България. Имаше и много против ядрената енергия. Беше един тежък съвет, който да подготвим през декемрви месец взимането на решения". Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след участие в Европейския съвет в Брюксел.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби