болест

 | 

 

Повече от 10 години Ели живее и се бори с множествената склероза. Бори се с всички възможни средства – през лекарства до алтернативно лечение в Индия. До момента болестта надвива. Възможностите за лечение в България са изчерпани.

Според близки на момичето, шансът й за пълноценен живот е трансплантация на стволови клетки в клиника в Москва. Лечението обаче не се покрива от българската здравна каса. Необходимата сума от 50 000 EUR е непосилна за нея и семейството й.

Categories:

 | 

 

Двадесетте деца от ямболското село Хаджи Димитрово, които са приети в болница със съмнение за хранително отравяне, може да са се заразили със салмонела, научи vesti365. Това предположи  специалистът по вътрешни болести д-р Диана Чинарска.

Categories:

 | 

 

Свикнали сме да критикуваме родното здравеопазване, но често се оказва, че в други държави положението е още по-трагично.

Това изпитва на свой гръб българка, която живее в Лондон и има малко детенце. Тя се оказва в патова ситуация, след като то се разболява. Накрая, отчаяна от невъзможността детенцето й да получи адекватна помощ, тя се принуждава да се прибира по спешност в България, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Жителка на английския град Бристол Хърли Хайр едва не умряла, след като котката й я одраскала по ръката, пише Daily Star.

Тя работила в градината си, когато Чан скочил върху ръката й и започнал да я драска. В този момент Хърли не обърнала внимание на случилото се, но не знаела, че нещата са действително сериозни. 

Categories:

 | 

 

Юан Тайбинг, жител на село край Чунцин, е само на 30 години.

Цялото му лице обаче е с дълбоки бръчки, заради които изглежда като на 80.

Юан има съпруга и две деца. Драматичните промени във физиологичното му състояние започват да се проявяват, когато навършва 20 години.

Първо се появява оток по ръцете и краката, а след това лицето му започва да се изменя.

Categories:

 | 

 

Такова често срещано явление като главоболието може да бъде симптом на редица сериозни и опасни заболявания, съобщава " Икономика днес" с позоваване на лекаря Александър Мясников, пише блиц.

Той отбеляза, че около 80–90% от главоболието се дължи на стрес. Като такъв, мозъкът не може да боли - мускулите, връзките, сухожилията и фасцията болят извън черепа.

Други 10–20% от главоболието са свързани с мигрена, клъстерна болка и различни редки проблеми, сред които може да има доста сериозни заболявания като тумор, аневризма и менингит.

Categories:

 | 

 

Големият актьор Стефан Данаилов все още не е изведен от състоянието на медикаментозна кома, в което лекарите от Военномедицинска академия го поддържат, за да могат да проведат терапевтични интервенции в белите му дробове. Това съобщи за „Монитор“ биографът на филмовата и театрална легенда – журналистът Георги Тошев, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Доайените на българския театър – Стоянка Мутафова и Татяна Лолова се молят техния по-млад колега Стефан Данаилов да прескочи трапа, пише Lupa.bg. Госпожа Стихийно бедствие се интересувала от състоянието на Ламбо, след като разбрала неприятната вест, че актьорът е изпаднал в кома и е на ръба между живота и смъртта.

Categories:

 | 

 

Пред нас идва със страшна сила цунами. Това заяви доц. Лазар Узунов от ВМА, който коментира съвременната зависимост към информационните технологии. Зависимостта той определи като рак на волята. Има няколко зависимости в интернет:хазартни пазаруване, сърфиране, запознанства онлайн, порнография в мрежата и други, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Лекарите във ВМА очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов, пише "Труд". При направената пункция от белите му дробове е изтеглена освен вода и кръв. Изследването ще покаже дали състоянието му се дължи на рецидивирал рак, пише блиц.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби