пандемия

 | 

 

 

Доналд Тръмп го нарича "китайски вирус". Китай се опитва да прехвърли подозрението върху други държави. Каква е истината? Промените в генома на вируса разкриват всичко, пише "Нойе Цюрихер Цайтунг".

През последните седмици станахме свидетели на това как новият коронавирус се разпространи по цялото земно кълбо. По-бързи от него, обаче, се оказаха фалшивите новини. Един от любимите сюжети на конспиративните теории е въпросът къде и кога започна пандемията от коронавирус.

 | 

 

 

Европейският съюз се е изправял пред и оцелявал при редица екзистенциални заплахи през годините, но коронавирусната епидемия разкри стари рани, които все още могат да се окажат фатални.

Дългова криза в средиземноморските страни, поредица от вълни от бежанци и продължаващата сага за Брекзит разтърсиха европейския проект, но не го потопиха.

Те обаче може да са го оставили уязвим към ново заболяване.

 | 

 

 

Eдвa ли щe изнeнaдaмe няĸoй c твъpдeниeтo, чe фoндoвитe пaзapи ce пpeдcтaвят cлaбo в мoмeнти нa нecигypнocт ĸaтo финaнcoвa ĸpизa. Bъпpeĸи тoвa имa aĸции нa ĸoмпaнии, ĸoитo ce дъpжaт cтaбилнo или дopи пocĸъпвaт в тaĸивa мoмeнти. Teзи, ĸoитo ca пoдгoтвeни зa нaй-лoшия cцeнapии oбиĸнoвeнo ca oнeзи, ĸoитo ycпявaт дa oцeлeят.

Kaĸвo e финaнcoвa ĸpизa?

 | 

 

 

"Едно от нещата, които трябва да се направят в момента, за да се излезе от ситуацията с коронавируса, е да се събере информация за броя на заразените. Това може да стане само по един начин – като се тестват масово хората, както правят в Германия, Корея, Сингапур и пр. Тогава можеш да изолираш заразените." Това заяви пред Lupa.bg бившият зам.-здравен министър и съосновател на Центъра за защита на правата в здравеопазването  Стойчо Кацаров относно мерките за борба с COVID-19.

Categories:

 | 

 

 

Генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Роберто Азеведо, заяви, че икономическият спад, предизвикан от пандемията от коронавирус, може да бъде по-лош от световната финансова криза през 2008 г.

По-рано директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че МВФ очаква през тази година рецесията в световната икономика заради коронавируса да бъде същата или дори по-сериозна, отколкото е била в периода на финансовата криза през 2008г., пише pariteni.bg

Categories:

 | 

 

 

Здравните власти в Ню Йорк, с население от 8,7 милиона, от които над 12 000 души са заразени с новия коронавирус, издадоха наръчник за безопасен сексуален живот, в който се посочва, че в момента най-сигурният партньор е този, с който живеете.

Наръчникът за безопасен интимен живот на две страници препоръчва по време на пандемия да не се правят оргии или пък да сменяме партньорите си. Допълва се, че силно се препоръчва миенето на ръцете и всички помощни средства в продължение на 20 секунди, пише „Ню Йорк дейли мейл”.

 | 

 

 

Заразата с коронавирус следва установена цикличност - на всеки 100 години човечеството е връхлитано от унищожителни епидемии и пандемии. От лептоспироза умират индианците в Северна Америка, изчезват цели племена.

Има теория, че пандемия се появява на всеки 100 години и цикличността е спазвана в цялата история на човечеството. Но по разбираеми причини, до днешно време не са достигнали данни за всички болестни епидемии и пандемии.

 | 

 

 

Коя е следващата фаза на социална еволюция?

От 1975 година Роксана Мидоуз и прочутият футурист Жак Фреско, работят по разработването на Проект "Венера".

Целта на този проект е да намери алтернативни решения за много от проблемите, с които обществото се сблъсква днес.

Странно или не в състояние на световна пандемия се заговори сериозно накъде ше върви света след нейния край.

 | 

 

 

Най-страшните зарази, донесли жестока смърт в Европа през древността, Средновековието и в по-ново време, идват от Азия според историческите справки. Резултатите от тези щамове са катастрофални за човечеството.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби