правителство

 | 

 

 

Правителството на Косово падна след вот на недоверие. По-малко от два месеца след встъпването им в длъжност, министрите от управляващата коалиция Демократичен съюз получиха отрицателен вот от 82-ма депутати в 120-местния парламент.

 | 

 

 

 

Румънските депутати свалиха от власт центристкото правителство на малцинството на премиера Людовик Орбан, което може да доведе до продължителна политическа несигурност заради фрагментирания парламент, отбелязва "Ройтерс".

 | 

 

Всички основни политически формати ще отчетат по-добри резултати на местните избори. След вота всеки ще бъде победител. ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, но няма да има тези 130 кмета. БСП и „Обединени патриоти“ ще имат повече кметове. Най-печеливши в тези избори ще бъдат ДПС. Това сподели пред БНР Цветан Цветанов, председател на Евроатлантическия център за сигурност, пише новини.бг.

Той припомни, че за 13 години партия ГЕРБ се е изградила като единствената алтернатива в смесените региони.

Categories:

 | 

 

Трябва да отбележим, че това е не просто сериозно обвинение, а това е обвинение, което трябва да бъде скрепено със сериозни доказателства и аргументи. Едно такова обвинение трябва да бъде неопровержимо. Към момента обаче говорим за едно обвинение, което е далеч от доказателствената част. Според мен трябва да изчакаме крайните доказателства, защото може да се стигне до объркване, пише новини.бг.

Categories:

 | 

 

Бойко Борисов е разпоредил на всички министри, както и на заместниците си в ГЕРБ, на кметовете от партията и на областните координатори да отговарят светкавично на всяко обвинение на опозицията, отправено към правителството и към управлението в даден град или област, научи Lupa.bg от свои източници.

Categories:

 | 

 

Някой умишлено иска да сваля правителството. Така премиерът Борисов коментира в Пазарджик хакерската атака, при която изтекоха данните на над 5 млн българи и доказателствата разпространени от прокуратурата, пише kanal3.bg.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби