бсп

 | 

 

 

Депутатите събраха кворум в Народното събрание. Регистрираха се 127 народни представители, въпреки отказа на БСП да участват в днешните дебати. Те останаха на площада при протестиеащите.

Днешното заседание на парламента се провежда на фона на планирания голям протест в София.

 | 

 

 

Още 4 положителни проби за COVID-19 в редиците на БСП, разкри директорът на РЗИ д-р Данчо Пенчев. Членовете на партията бяха подложени на масово тестване, след като стана ясно, че депутатът Янаки Стоилов е заразен, съобщи Нова.

 

Categories:

 | 

 

 

Председателят на БСП Корнелия Нинова не успя да събере подкрепа за прегласуване на взетото "на подпис" решение за датата на прекия избор и конгреса. “За“ гласуваха 71 от представителите на партията, а “Против“ и “Въздържали се“ се обявиха 73 от гласуващите. За сметка на това Националният съвет прие предложението на Георги Пирински за доклад и дискусия по насрочването на прекия избор и конгреса.

 

 | 

 

 

Партията на БСП иска оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева.

 

БСП категорично възразява срещу присъединяването на България към разпространената днес декларация на министрите на външните работи на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод на 75 години от края на Втората световна война.

 

 | 

 

 

Ако БСП имаше алтернатива на действията на правителството срещу коронавируса, щеше да поиска вот на недоверие. Но дълбоко в себе си те разбират, че правителството се справя.

Това коментира народният представител от ГЕРБ Александър Ненков в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

 | 

 

 

От парламентарната група на "БСП за България" внесоха в Конституционния съд искане за обявяване на противоконституционност на новите текстове в Закона за електронните съобщения, които дават достъп на МВР до данните от мобилните устройства на гражданите, поставени под карантина.

От опозицията искат КС скоро да се произнесе дали приетите наскоро текстове са противоконституционни.

Categories:

 | 

 

 

БСП подкрепя искането на премиера Бойко Борисов за замразяването на заплатите към нивото от декември миналата година. Това стана ясно преди минути.

Социалистите обаче са против удължаването на извънредното положение с още един месец.

 | 

 

 

Правната комисия единодушно прие ветото на президента и отхвърли спорните текстове.

Бързо и без спорове за 20 минути депутатите приключиха заседанието на правната комисия като стана ясно, че всички партии ще подкрепят ветото на президента по-късно днес на извънредното заседание в пленарната зала.

 | 

 

 

В добричкото с. Царевец кметицата Маргарита Стоянова е разработила уникален бизнесмодел, ожали се ощипан ром.

„Нашите роми работят по Европата квото има там – порститутки, малко джобни, просия, това-онова, ама кат са върнат, Мама, дет я наричат кметицата Маргарита, взима всичката пара да я пази срещу 2% лихва”, призна нашият читател (правоговорът е запазен, б.ред.), пише Nbox. bg.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби