ток

 | 

 

 

Мъж от Лом загина при кражба на ток от мрежата на ЧЕЗ Разпределение, предаде БГНЕС.

 

На 20 юли, той се е качил на алуминиева стълба и е направил опит да присъедини незаконно къщата си към проводниците на електроразпределителната мрежа, която осигурява електрозахранване на сградите в района. Мъжът е поразен от електричество и е загубил живота си.

 

Categories:

 | 

 

 

Младо момче от Врачанско почина, след като го ударил ток, докато брал липа, съобщиха от МВР.

 

Вчера, малко преди 15 часа, в районното управление на Козлодуй постъпил сигнал от жителка на село Бутан. Тя съобщила, че 19-годишният, жител на селото, заедно със сестра си и негов приятел брали липов цвят, при което 19-годишният се качил на дърво в близост до ел. проводник на преносимата мрежа на ЧЕЗ, допрял се до него, вследствие на което по тялото му преминал ток и той паднал от дървото.

Categories:

 | 

 

 

С отпадането на извънредното положение в страната се възстановява нормалният 10-дневен срок за плащане на консумирана електроенергия, припомниха от ЕВН България.

 

В помощ на потребителите в условията на кризата заради коронавируса правителството бе удължило времето за плащане на фактурите за ток първо на 20, а после и на 30 дни, но вече се връща принципният график.

 

Categories:

 | 

 

 

Увеличение на цената на тока с повече от 3-4 % ще изкара хората на улиците. Затова смятам, че то няма да е съществено. Това каза пред Lupa.bg енергийният експерт Еленко Божков по повод предстоящата корекция в цената на електроенергията от 1 юли.

Още от края на миналата година се знаеше, че от началото на второто полугодие на 2020 г. в цената на тока ще има промяна. В новата икономическа обстановка обаче това изглежда все по-малко вероятно.

Categories:

 | 

 

 

Екипи на ЧЕЗ Разпределение България работят цяла нощ за отстраняване на щети, нанесени от пожар, засегнал съоръжения на компанията.

Пораженията са големи и служителите на дружеството все още се борят за възстановяване на електрозахранването за потърпевшите потребители. Засегнати са 275 клиенти от няколко улици в района на столичния квартал Горубляне, захранвани от един трафопост, съобщиха от дружеството.

Categories:

 | 

 

 

Животът по време на цялостно блокиране означава да ставате късно, да останете до полунощ и да се отпуснете следобед. Това показват данните на пазара на електроенергия в Европа на местата, където ограниченията на активността доведоха до широко разпространение в ежедневието на стотици милиони хора.

 | 

 

 

10-дневният срок, в който битовите потребители могат да разсрочват сметките си за ток, ще бъде удвоен. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг, на който бяха представени предприетите мерки от страна на трите ЕРП-та по време на извънредното положение в страната, въведено във връзка с COVID-19.

Categories:

 | 

 

 

 

Непосилни такси трябва да заплатят незрящи, за да се прикачат към мрежата на ЧЕЗ. В продължение на 30 години блокът им се е захранва с промишлен ток от фабрика „Успех” към Съюза на слепите. Това обаче е незаконно, защото предприятието няма лиценз за продажба на електричество. Съответно го грози глоба. Незрящите пък са принудени да се отделят от фабриката, съобщи Нова.

 66-годишната Веска Велинова е изгубила зрението си преди 38 години след инцидент.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби