сеизмолог

 | 

 

Националният институт по геофизика, геодезия и география извърши преди няколко години сеизмично райониране на България, научи vesti365.

„Съобразно максималната възможна степен на земетресение, което може да се случи, сградите трябва да се строят така, че да може да издържат на тази степен.“ Това каза директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ-БАН) проф. Николай Милошев в интервю за БГНЕС.

Categories:

 | 

 

Земетресението край Самоков е странно по няколко причини. Става на място, където е странно да става. Това е най-устойчивото място в България – едни от най-старите скали, които се разкриват. Това каза пред Нова телевизия сеизмологът проф. Бойко Рангелов във връзка със снощното земетресение край Самоков, което беше усетено в половин България.

Categories:

 | 

 

Към момента данните, с които разполагаме от албанските власти, са за 24 жертви, 47 спасени от руините на рухналите сгради, а над 650 души са ранени. Тежък ден за Албания и Косово.

Categories:

 | 

 

Второ силно земетресение в Турция в рамките на седмица. То бе със сила 5,7 по Рихтер, а епицентърът бе в Мраморно море - на 75 км от Истанбул. То бе усетено и у нас. Властите предупреждават за множество вторични трусове. „Обстановката се нормализира.

Categories:

 | 

 

Може да има още по-силно земетресение край Истанбул и съответно то ще бъде по-осезателно усетено в Североизточна България. Това заяви пред Lupa.bg проф. д-р Николай Милошев, директор на Национален институт по геофизика, геодезия и география на БАН, пише лупа.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби