марица

 | 

 

 

Турските власти вече спират автобусите с мигранти, които пристигат от вътрешността на страната в посока гръцката граница, съобщава bTV. Очевидно е достигната някаква критична точка на броя на хората, които се намират в района на граничния пункт Пазаркуле.

Categories:

 | 

 

 

 

Екипи на пожарната дежуриха цяла нощ на мостовете в Пловдив, за да не допуснат разлива на нефтени продукти, който тръгна от Пазарджик, да стигне града. По първоначална информация става въпрос за изпускане на 600 литра нефтопродукти, съобщава trafficnews.bg.

 | 

 

 

Стотиците умрели риби, които изплуваха в събота сутринта от река Марица край селата между Стамболийски и Пазарджик, са били отровени от агресивен химичен разтворител с високо съдържание на сода каустик. Тази скандална версия лансират природозащитници и рибари.

Categories:

 | 

 

 

Верижна катастрофа спря движението по автомагистрала „Марица“ при отбивката за Свиленград в посока Турция. Инцидентът е в следствие на много гъста мъгла в района, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнал за катастрофата е получен около 10:05 часа. Съобщено е било за няколко леки автомобила, ударили се в спрял на опашката за граничния пункт ТИР. Към момента няма данни за загинали, вероятно обаче има пострадали.

Categories:

 | 

 

 

"Няма такава агония! Вижте на какво направихте реката". С тези думи жители на Стамболйски коментират потресаващата гледка с мъртва риба в река Марица. 

Голямото замърсяване е в района между Пазарджик и Първомай и то вдигна институциите на крак. Първият сигнал за голямо количество мъртва риба е получен от района на Стамболийски. Веднага са уведомени МВР, РИОСВ, Басейнова дирекция и Областната дирекция за безопасност на храните в Пловдив.

Categories:

 | 

 

42-годишен мъж, който преди 10-ина дни изчезна във водите на река Марица, е изваден от там. От полицията потвърдиха информацията.

Въпросният мъж е бил на реката заедно с 15-годишен и друг по-възрастен от него, когато е влязъл в Марица. Тримата са употребили алкохол и ксанакс, които бяха намерени от служителите на реда. Все още самоличността на удавника се установява. 

Categories:

 | 

 

Млад мъж вероятно се е удавил в Марица до Водната палата. Екипи на СОД се опитваха да намерят тялото във водите на реката, но прекратиха търсенето поради настъпилата тъмнина и ще продължат утре. 

Според очевидци трима младежи, вероятно от ромски произход, стояли до реката, единият отишъл до водата, паднал и започнал да вика за помощ, но течението го отнесло, съобщи trafficnews.bg.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби