мигранти

 | 

 

 

Словенските власти са задържали българин, управлявал бус, в който са открити 43-ма нелегални мигранти.

В превозното средство с българска регистрация са установени бежанци от Пакистан и Бангладеш.

 | 

 

 

 

Петима нелегални мигранти пакистанци бяха открити в тир на граничен пункт „Илинден” снощи.

 

Товарния автомобил с българска регистрация превозвал по документи дини от Гърция за Румъния. Петимата пакистанци били намерени при проверка с мобилна рентгенова система в товарното помещение на автомобила. Към момента се установява самоличността им. Шофьорът и нелегалните пътници са задържани, съобщават от Гранична полиция. По случая са образувани бързи производства, уведомена е районната прокуратура. 

 

Categories:

 | 

 

 

Граничарите в Гърция, които се опитват да спрат тълпите мигранти, идващи от Турция, имат нова защита срещу сълзотворния газ, използван срещу тях от турските специални части от другата страна на границата - големи вентилатори, съобщава AP.

Турбините, монтирани на джипове, са били докарани вчера близо до граничния пункт Кастаниес.

Гърция обвинява Турция, че помага на мигрантите да влизат на нейна територия, като използва сълзотворен газ.

 | 

 

 

Гръцките власти са поискали контролирано изпускане на вода от язовир „Ивайловград“, за да затруднят навлизането на нелегални мигранти по река Марица, съобщават гръцките медии, цитирани от БНР.

Гръцките телевизии „Стар“ и „Антена“ излъчиха репортажи за контролирано покачване на нивото на река Марица, за да се затрудни преминаването на нелегални мигранти.

По искане от Атина бил отворен бент на язовир „Ивайловград“.

Покачването на водите на река Марица е от стратегическо значение за охраната на границата при Еврос.

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов ще участва в извънреден Европейски съвет, който ще се проведе онлайн в 18 часа. В него ще вземат участие както премиери и президенти от Европа, така и членове на Европейския парламент и Европейската комисия. Това стана ясно преди началото на заседанието на Министерски съвет.

 | 

 

 

Местните жители се вдигат на бунт

Напрежение в Гърция заради кризата с мигрантите. Жителите на село Веронея, което се намира само на 15 километра от границата с България, се опасяват, че там ще бъде изграден лагер за бежанци. Това е и причината да протестират.

 | 

 

 

Има шестима ранени мигранти при ескалацията напрежението на гръцко-турската граница при Пазаркуле вчера. Единият от тях е починал, защото е бил ранен в областта на гърдите и починал в следствие на раните си, съобщава БНР.

Днес в Одрин (Северозападна Турция) е дъждовно. За последните 24 часа турските данни сочат, че около 5 хил. души са преминали турската граница, което бележи значителен спад в сравнение с пика на кризата.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби