учени

 | 

 

 

Специалисти от университета в Бат, Великобритания, са установили, че сутрешната чаша кафе крие опасности за здравето ни, тъй като нарушава метаболизма, пише германският "Фокус".

 

Екипът на проф. Х.Смит изследвал кръвта на 29 доброволци, за да установи връзката между нивата на инсулина и употребата на кафе. Учените констатирали, че сутрешната чашка може да доведе до нарушаване на метаболизма.

 

 | 

 

 

В допълнение към антипиретичния и аналгетичен ефект, парацетамолът влияе и върху човешката психика. Това заключение е направено от учени от Американския университет в Охайо. Резултатът от тяхното изследване е публикуван в списанието Social Cognitive and Affective Neuroscience.

 

Учените са установили, че след прием на парацетамол както отрицателните, така и положителните емоции се притъпяват у човека. Освен това той става по-склонен да рискува.

 

 | 

 

 

Пандемия и огнище на зараза тръгват от държави от определен зоогеографски район - те са тропични или субтропични. Ние сме в умерения пояс и нашите прилепи няма как директно да се сблъскат с междинен гостоприемник или да предадат директно на човек болестта.

Това заяви главен асистент д-р Хелиана Дундарова от БАН.

Тя изтъкна, че SARS-CoV-2 е човешки вирус и се предава от човек на човек. По думите ѝ от години е ясно, че прилепите са резервоар на РНК вируси, в това число и коронавируси.

Categories:

 | 

 

 

За да постигнете щастие, е необходимо да се научите да се фокусирате върху дългосрочни цели, периодично да „губите контрол” и да отделяте време за приятни занимания. Това смятат учените, публикували резултатите от свое изследване в списание „Personality and Social Psychology Bulletin”

Съществува мнението, че вътрешният самоконтрол помага на човек да постави дългосрочните си приоритети над кратковременните удоволствия, а онези, които се владеят добре, са по-успешни и щастливи.

 | 

 

 

Интересно и същевременно обезпокоително предупреждение направиха британски учени. Според тях е възможна поява на нов океан в бъдеще, съобщи Ен Би Си.

Според изследователи, до около 5-10 милиона години в източната част на Африка ще се образува тектонически разлом, в резултат на което континентът ще се „разцепи“ на две части.

 | 

 

 

Британски учени анализираха данните от мобилното приложение за проследяване на симптомите на COVID-19 и установиха, че има шест различни варианта на болестта, причинявана от новия коронавирус.

 | 

 

 

Китайски учени проведоха изследване сред пациенти със симптоми и заразени с COVID-19 без симптоми на болестта. Те установяват, че нивото на антитела при пациенти, възстановили се от COVID-19, рязко спада два до три месеца след отшумяване на инфекцията. 

 

Тяхното откритие повдига въпроса за продължителността на имунитета срещу новия коронавирус, според „Натюр Медисин“.

 

 | 

 

 

Историята на човечеството ще завърши с катастрофален край. Според австралийски учени през 2050 г. планетата Земя ще стане необитаема.

 

„Катастрофалните последици от климатичната криза и бездействието при преодоляването на тази криза водят нашата планета по опасен път, който може да завърши с бедствие“, написаха учените от Аналитичния център в Мелбърн в доклада си пред Националния център за възстановяване на климата.

 

Хората са най-опасните хищници

 

Categories:

 | 

 

 

Слънчевите лъчи погубват коронавируса в човешката слюнка, потвърдили научни екперименти.

 

Учени установиха, че слънцето е най-добрия лечител. За по-малко от 15 минути лъчите му убиват и най-страшните вируси, съобщава bloknot-kamyshin.ru, цитирайки публикация в РИА – Новости.

 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби