опасност

 | 

 

 

Шефът на ООН призовава правителствата да използват икономическите отговори на пандемията, за да се справят с "още по-задълбочената ситуация" на изменението на климата.

Пандемията на коронавирус може вече да окаже влияние върху глобалните нива на замърсяване, но се надява възстановяването от кризата да насочи света към по-зелено бъдеще.

Провеждат се онлайн събития за отбелязване на 50-годишнината от Деня на Земята с видео съобщения от папа Франсис, Ал Гор, Елизабет Уорън, Зак Ефрон, Роджър Уотърс, Джош Лукас и Дейв Матюс.

 | 

 

 

 

Oпасни маневри на междуградски маршрутки на пътя Драгичево - София. Шофьори правят обратен завой на място, на което това е забранено не с един, а с два знака. Така излагат на риск пътуващите.

Categories:

 | 

 

Всеки от нас, когато отива на място, където е топло и има море, иска да се наслади на почивката си и да се порадва на вълните, пише travel.blitz.bg.

И тази година имаше много трагични случаи с туристи, които намериха смъртта си във водата.

Някои от тях са били и опитни плувци, но въпреки това не са успели да се спасят. Каква е причината за това?

Опитни спасители разкриват, че най-често виновникът за такива трагедии е обратното течение.

В морето това е доста често срещано явление. Заради релефа вълните се връщат обратно.

Categories:

 | 

 

До хакерската атака с НАП държавата подценяваше този проблем. Това каза заместник главният прокурор Иван Гешев по време на форум „Киберсигурност и злоупотреба с търговска тайна и търговски марки“, пише блиц.

 | 

 

Във Варна, София и Пловдив стават най-много катастрофи. Една от причините е интензивният трафик в тези градове, друга е несъобразената скорост. Опитваме се да направим много комплексен анализи какви са причните за цялата страна. Със 185 са по-малко ПТП за първите 7 месеца в цялата страна. Все още имаме висок травматизъм при катастрофите. Това заяви Малина Крумова, председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" в ефира на бТВ.

Categories:

 | 

 

Брук Милс е ученичка от Оубърн, малко градче в щата Алабама. Момичето е било с майка си в деня, когато е завършила 7-и клас. За да запечатат момента от този ден, майка ѝ я помолила да ѝ направи няколко снимки и Милс е приветствала идеята ѝ.

Така жената направила две снимки, преди да забележи змията на дървото зад дъщеря си, която - по думите ѝ - била заела позиция за атака.

Categories:

 | 

 

Много внимателни трябва да сме към храната, която поемаме. Оказва се, че дори ябълката крие рискове за здравето ни, пише burgasnews.

Така поне смята биоложката от Технологическия университет в австрийския град Грац Габриеле Берг. Специалистът предупреждава, че този плод може да съдържа до 100 милиона бактерии, съобщава сайтът Life

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби