Банско

 | 

 

 

Неизвестни крадци са плячкосали хотел "Изворите" в Банско.

 

Хотелът е разграбван в период от няколко месеца, от есента на 2020 година до тези дни, през което време хотелът е бил затворен.

Това установил едва вчера собственикът му Светозар С. Разграбено е дискотечно осветление. Не са пожалени дори ключове, нощни лампи, дръжки за врати и хавлии.

 

Вещи, съхранявани в кашони на рецепцията, също са изчезнали.

 

Categories:

 | 

 

 

Човешки останки са открити снощи в ски-зона "Банско", над едноименния курортен град.

Те са на изчезнал преди пет месеца руски гражданин, съобщи БГНЕС.

На скелета се натъкнали спасители от ПСС-Банско в местността "Шилигарника" – между ски-пистата и влека.

Categories:

 | 

 

 

По споразумение на Районна прокуратура – Разлог със защитата на подсъдимия И.Г. му е наложено общо наказание от една година „лишаване от свобода" с четиригодишен изпитателен срок и глоба в размер на триста лева за извършени от него престъпления по чл. 159а и по чл. 354а, ал. 5 от НК.

 

Categories:

 | 

 

 

Мил жест към работещите на първа линия в борбата с COVID-19 прави къща за гости в Банско. Семейството предлага безплатна петдневна почивка на медици от болниците с най-много заразени, веднага, след като ситуацията го позволи. 

 

„Това, което виждахме, тази гледка, тези хора, опаковани, от горе до долу с маски, с ръкавици, с костюми. Даваме си сметка на какво са подложени те”, обясни собственичката на къща за гости Нели Икономова.

 

Categories:

 | 

 

 

Карантината в Банско създаде ред неприятности, но на места отвори и сериозна пропаст между работодатели и персонал. Сезонните работници в един от хотелите се оплакват, че в момента, в който е  обявено, че в града ще бъде наложена пълна карантина, те са уволнени на мига. При това без да им бъде платено  и без да им бъде даден шанс  да пренощуват в хотела. Персоналът се е озовал на улицата и 14 дни живели в лишения и мизерия. 

Categories:

 | 

 

 

Банско посрещна с облекчение вдигането на тоталната блокада заради карантината, въведена срещу разпространението на коронавируса.

Градчето живна, цехове и другите фирми заработиха с изключение на хотела и заведенията. Трите КПП-та със строг пропускателен режим, подобен на областните градове  продължават да функционират, разрешава се влизане и излизане от града само по неотложни причини. Отпуши се и транзитното преминаване през Банско.

Categories:

 | 

 

 

Лекари от Банско са прикривали случаи около 50 души в град със симптоми на вирусно заболяване по време на карантината, информира генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

На лицата са взети проби, но те все още не са излезли. Очаква се това да се случи до края на деня.

Categories:

 | 

 

 

Считано от утре (31 март), 19 часа, се отменя 14-дневната карантина в град Банско. Отменя се и забраната за влизане в и излизане от града. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев със своя заповед от днес.

Categories:

 | 

 

 

Пълната карантина в Банско е близо до своя край. Изолираните граждани с нетърпение чакат това да се случи.

В последните часове на 14-дневната изолация вече гледа към големите предизвикателства, които предстоят - пред бизнеса, пред местната власт и пред хората. Отсега е ясно, че на никой няма да му е лесно, защото машината, спряла за две седмици, ще трябва да се задвижи отново, а никой не е сигурен какви повреди има по нея след двуседмичната пауза. Карантината ще бъде отменена вечерта на 31 март.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби