Красимир Вълчев

 | 

 

 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще дадат съвместна пресконференция, посветена на темата за подновяването на работата на детските градини, съобщи пресцентърът на правителството.

 

Събитието ще се състои днес, 19 май, от 11.00 часа в Министерския съвет.

 

До дни трябва да стане ясно кога ще отворят детските градини и за колко деца ще има място в тях.

Categories:

 | 

 

 

„Няма съмнение, че учениците ще се върнат в класните стаи, но и няма съмнение, че ще продължи обучението в електронна среда. Всяка една грипна ваканция оттук нататък ще бъде работа в електронна среда”. Това каза образователният министър Красимир Вълчев пред БНТ.

 

Образователните системи през следващите години ще продължат това, което започна да се случва – да търсят ефективния микс между електронно и присъствено обучение. В момента голяма част от студентите и преди пандемията работиха с електронни платформи, коментира Вълчев.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на образованието Красимир Вълчев предлага 4476 студенти, които ще бъдат приети в приоритетни и защитени специалности в университетите, да бъдат освободени от такси за обучение. Това съобщава МОН на сайта си.

 

Образователният министър информира, че предложеният списък на приоритетните професионални направления и защитени специалности към проекта на постановление е изготвен съобразно недостига на специалисти на пазара на труда към настоящия момент.

Categories:

 | 

 

 

Никой не препоръчва балове на този етап. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев. „Министерството по никакъв начин не регулира подготовката за баловете. Много се надяваме децата да могат да се съберат, дали през юли или по нататък“, добави той, като подчерта, че към момента за конкретни дати не може да става въпрос.

 

Кандидатстудентските програми ще бъдат през юли месец. Всяко висше училище е индивидуално и според зависи от програмата ще се прецени дали да бъдат удължени сесиите.

Categories:

 | 

 

 

Учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите. Това решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации, съобщават от МОН.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в Министерството становища.

Categories:

 | 

 

 

Има вероятност учебната година да бъде удължена чак до юли, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Същевременно министърът на образованието добави, че ако до 21 април се възстановят учебните занятия, отучването ще бъде минимално.

Categories:

 | 

 

 

Дистанционното обучение ще продължи до 13 април. Приятно сме изненадани от стартирането на онлайн обучението. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев по Нова телевизия.

Няма да има нулева година, за пореден път подчерта образователният министър. Според него една от най-важните съставки за доброто образование е взаимоотношението между учители и родители.

Родителите осъществяват най-ефективния контрол, смята Вълчев -  Благодаря им, каза той.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на просветата Красимир Вълчев изпрати 7 насоки към директорите – за преподаване на нов материал, проектно-базирано обучение, без оценки, но с проследяване на активността. Дистанционното обучение вероятно ще продължи до 13 април.

“Към днешна дата, това което можем да кажем с висока степен на вероятност е, че преустановяването на присъствената форма на обучение в училищата ще продължи поне до 13 април“, пише в писмото си министър Вълчев.

Той препоръчва да се започне преподаване на нови знания там, където това още не е направено.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби