АПИ

 | 

 

 

Отсечката преди Червена вода по пътя Русе-Кубрат осъмна с надписи „С любов към АПИ”, „срам” и оградени с бяла боя дупки. Ремонт на този път се чака от години, но досега остава само на ниво обещания.

 

Хората, които живеят в населените места между Русе и Кубрат, вече няколко пъти излизаха на протести и блокираха пътната отсечка с искане да се ремонтира пътя. След като това не се случи, са решили да изразят отношението си към Пътната агенция по нестандартен начин, съобщи Нова.

 

Categories:

 | 

 

 

До 3 април се ограничава движението на всички моторни превозни средства по път I-5 през прохода „Шипка“ (между 154-ти и 183-ти километър). Заради снеговалежите в последните дни се налага удължаване на временната организация на движение. Това е необходимо, за да може обходът на Габрово - път III-5004, да се свърже чрез кръстовище с първокласния път, съобщават от АПИ.

Трафикът по път I-5 се пренасочва по следните обходни маршрути:

Categories:

 | 

 

 

Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Няма въведени ограничения по републиканската пътна мрежа заради започналите през нощта валежи. Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през високопланинските проходи, с изключение на прохода “Шипка”, по който през миналата седмица бе спряно преминаването заради изграждането на връзката на обхода на Габрово с първокласния път I-5.

Categories:

 | 

 

 

Днес имаме провал с тол системата и настояваме за оставки в кабинета, обяви зам.-шеф на ПГ на БСП - Лява България Георги Свиленски. 

„В забъркания хаос днес имаме провал с тол системата. Няма какво да ни убеждават, че ъпдейтвали на 6-ия, на 8-мия час. Какво правиха от АПИ не е ясно с тестването? И колко време ще продължи това ъпдейтване или всеки ден по три пъти ще спира системата?“, попита Свиленски.

 | 

 

 

Камерите на тол системата, които се намират на републикански пътища в населените места, не се използват за контрол и правоприлагане за платени е-винетки или тол такси. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

От АПИ поясняват, че тези камери имат допълнителни функции - данните от тях служат за подпомагане на борбата със сивия сектор в транспортната дейност, както и за мониторинг на трафика. Камерите наблюдавали и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност.

Categories:

 | 

 

 

Предизвикалият гневна тирада от страна на Бойко Борисов на вчерашното заседание на кабинета шеф на Aгенция пътна инфраструктура Гeoрги Тeрзийcки e пътник от благия пост до седмица, научи Lupa.bg от свои хора в кулоарите на властта. „Нaли знaeш кoлкo бързo ce рaзпрaвям c вac? Кaк мoжe дa изкaрвaтe хoрaтa зa някaквa пълнa глупocт? Кaк мoжe oт Бaнкя, oт Нoви Иcкър дa плaщaт винeтки?", изригна по адрес на Терзийски министър-председателят.

Categories:

 | 

 

 

Колите, които пътуват по Северната скоростна тангента на София, по пътя за Банкя и по Самоковско шосе за Панчарево, както и до Нови Искър и Банкя, няма да плащат електронни винетки. След година и половина преговори Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Столична община са се разбрали за маршрутите, които остават без таксуване, твърдят от кметството на Йорданка Фандъкова.

Categories:

 | 

 

 

В началото на заседанието на Министерски съвет Бойко Борисов попита дали шефът на АПИ Георги Терзийски е тук.

„Защо ми правите номерца?“, зададе въпрос ядосано премиерът, предаде репортер на NOVINI.BG.

 | 

 

 

 

Шофьорите, на които през нощта в сряда и утре, четвъртък, не се налага спешно пътуване в Източна България и Родопите, да отложат тръгването, призова Агенция "Пътна инфраструктура". Прогнозата на метеоролозите е за силен вятър, ниски температури и значителен снеговалеж. Възможни са виелици, навявания и образуване на преспи.

Метеоролозите обявиха жълт код в източната част на България за четвъртък, 6 февруари

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби