карантина

 | 

 

 

14-дневната карантина, наложена заради разпространението на COVID-19, ще продължава да бъде валидна за граждани, влизащи в България от Великобритания, Португалия и Швеция.

 

За граждани, пристигащи от останалите държави, все още се водят преговори, като се уточнява за кои от тях мерките ще бъдат реципрочни.

Categories:

 | 

 

 

Около 70 000 души в Галиция ще останат блокирани вкъщи след бум на коронавируса. Жителите на Марина няма да могат да напускат района от полунощ до петък, два дни преди регионалните избори на 12-ти юли.

 

Изключение ще се прави само за тези, които пътуват по работа.

 | 

 

 

Само 3 години след като завършва медицина и едва 30-годишна, тя работи на първа линия в COVID-отделението на „Пирогов”. Преживява 3 карантини и живее в болницата 3 месеца.

 

Categories:

 | 

 

 

В Консултативния център на фондация "ДА" в Пловдив отчитат бум на оплакванията от домашно насилие и на исковете за разводи.

Пикът е настъпил след края на карантината, когато офисът им е залят с насилени жени.

 

Categories:

 | 

 

 

Коронавирусът влезе и в казармата. Военни в Асеновград са поставени под карантина заедно със семействата си, след като в казармата там е открит един заразен.

 

От РЗИ в Пловдив потвърдиха информацията и уточниха, че става въпрос за пловдивчанин, който работи в поделението. Той е дал положителна проба, затова и неговите близки, както и колегите от най-близкото му обкръжение са изолирани. Продължава установяването на всичките контактни лица, информира "24 часа".

Categories:

 | 

 

 

Новото огнище на коронавирус в страната е Бургаско. В областта бяха регистрирани необичайно висок брой новозаразени.

 

През седмицата излезе изследване, че Южното Черноморие е незасегнато от COVID - 19. Тествани бяха 2300 души – местни жители и работещи в сферата на туризма. Резултатът показва, че под 1% от местните са се срещали със заразата и имат антитела. 

 

Categories:

 | 

 

 

Нова мярка заради коронавируса бе наложена в Гърция.

 

Всички хотели в южната ни съседка вече задължително трябва да имат стаи за карантина, съгласно решение на министрите на здравеопазването и туризма. В малките семейни хотели с капацитет до 10 стаи една ще е за клиенти с положителна проба на коронавирус, но със симптоми, които не изискват болнично лечение.

 

Categories:

 | 

 

 

Вътрешно отделение на общинската болница в Чирпан ще бъде поставено под карантина заради положителна проба на пациент, който се е лекувал там, съобщиха от Общинския кризисен щаб.

 

Пациентът е военнослужещ от село Свобода и вече е настанен в Инфекциозната клиника на Университетската болница в Стара Загора.

 

Categories:

 | 

 

 

Редица отменени полети към България заради увеличения брой случаи на коронавирус в страната променят очакванията за летния сезон. Въведени са и мерки за ограничаване на посещения на българи в други държави.

 

От 19 юни българските граждани, които влизат в Словения, са поставяни под карантина. Мярката засяга всички туристи, сезонни работници и пътуващи с цел - икономическа дейност. Срокът за транзитно преминаване през Словения е намален от 24 на 12 часа, става ясно от сайта на МВнР.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби