туризъм

 | 

 

 

Това предложение на Националната асоциация за детски и младежки туризъм ще подкрепи Министерството на туризма, се разбра на работна среща на министъра на туризма Марияна Николова с председателя на асоциацията.

 

Да се създаде система от ваучери по 100 лв. за всяко дете за туристически пътувания.

 

Бяха коментирани промените в Наредбата за детските и ученическите туристически пътувания с обща цена, инициирани от институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

 

Categories:

 | 

 

 

Опасни туристически уловки! Турското правителство мълчи за реалния брой на заразените от Covid-19, пише bild.de. В доклад за първите пет месеца (11 март - 11 август) от пандемията на коронавирус в Турция, медицинската асоциация TTB (Турска медицинска асоциация, 83 000 членове) установи, че в момента броят на заразените е поне десет пъти повече от официалната цифра. Говорим за 11 152 заразени, при които коронавирусът уж не е потвърден.

 | 

 

 

Една касова бележка от родна кръчма взриви социалните мрежи.

И не, бонът не е от хапване и пийване по морето, където сме свикнали през лятото да ни свалят по две кожи от гърба, а от заведение в Родопите, по точно от Спа хотел в село Гела.

"Подкрепете българския туризъм с… Пилешка супа за 8.50 лв. Боб яхния за 14.90 лв., кюфте от 7 и 90 и порция агнешко за скромните 30 лева", пише в поста, публикуван във Facebook.

 | 

 

 

Туроператори и туристически агенти днес ще излязат на протест пред Министерския съвет, за да изразят недоволството си от "пълното неглижиране от страна на правителството на проблемите им, възникнали вследствие на пандемията" от коронавирус. Това пише в съобщение до медиите от страна на Съвета на Обединение "Бъдеще за туризма", цитирано от БНР.

Categories:

 | 

 

 

Почти без дебат депутатите одобриха по-ниските ДДС ставки за някои стоки и услуги, с които държавата се опитва да спаси най-силно засегнатите от COVID-кризата сектори.

 

Така от 1 юли този данък ще бъде редуциран от 20% на 9% за ресторантьорските и хотелиерските услуги, с което управляващите целят да преодолеят негативните икономически последици от пандемията и извънредното положение, което остави затворени за 2 месеца обектите в този бранш. Мярката е временна и ще остане в сила до края на 2021 година.

 

Categories:

 | 

 

 

ДДС за храни от първа необходимост и сектор „Туризъм“ да бъде намален на 9% от 1 януари 2021 г. Затова се разбраха на работна среща министър-председателят Бойко Борисов и представители на Асоциацията на заведенията в България и Българската хотелиерска и ресторантьорска организация.

 

Премиерът Борисов подчерта, че решението е политически риск, но то е в подкрепа срещу загубите от COVID-19 в ресторантьорския бранш.

 

Categories:

 | 

 

 

Големите хотели във варненските курорти въобще няма да отворят врати това лято, ако първите туристи не пристигнат до 15 юли. Това заяви в ефира на Дарик областният управител Стоян Пасев. 

 

Единственото, което може да спаси сезона в региона според него, са малкото случаи на коронавирус.

Categories:

 | 

 

 

Германия удължи ограниченията за пътуване за своите граждани до средата на юни.

Германските туристи са гости в летните месеци в много европейски страни, включително и България.

Над 40 млн. германци пътуват за почивка, много от тях искаха да почиват още през май. Ограничителните мерки са удължени до 14 юни, което няма да им позволи да почиват сега.

За летните отпуски тепърва ще се взима решение, но няма забрана за пътувания, въпреки че не са препоръчителни.

 | 

 

 

Пътуванията няма да изчезнат от живота ни, въпреки икономическата криза. Няколкото месеца в изолация няма да променят навиците, развити през годините. 

Светът не се ограничава до четири стени и когато окончателно се отворят границите, ще искате да наваксате и промените ситуацията.

Експертите в туризма дават противоречиви прогнози какво ще бъде пътуването след изолация.

Например, според тях хората ще спрат да наемат апартаменти в Airbnb.

Categories:

 | 

 

 

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация отличи тази вечер най-добрите хотели и ресторанти за 2019 г. Награди получиха 18 хотела, шест ресторантa и един бар. 
 
Тежка, но успешна година. Така туристическият бранш определи изминалата 2019 г. Според изнесените данни на министерството на туризма през миналата година над 9 милиона и 100 хиляди чуждестранни туристи са посетили България, което е ръст от 0,4%. Приходите само до ноември възлизат на над 3,6 млрд. евро.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби