Еврозона

 | 

 

 

България ще получи одобрение да влезе в чакалнята на еврозоната, заедно с Хърватия. Това твърди Ройтерс, като се позовава на четири различни източника. Очаква се решението да бъде обявено в петък вечерта.

 

Този ход ще проправи пътя за първото разширяване на еврозоната след 2015 г., когато Литва се присъедини към валутния блок, която сега има 19 членове.

 

Предварителният етап за приемането на еврото като национална валута продължава 3 години.

 

Categories:

 | 

 

 

Не трябваше да се огъвам за чакалнята на Еврозоната. Виждате колко пари отпускат. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране. Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно и ще кандидатстваме отново за еврозоната. Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в Еврозоната ще получат милиони, а другите ще теглят кредити. Ще кандидатстваме в Еврозоната до края на април. Убеден съм, че ще бъдем приети. Това заяви премиерът Бойко Борисов след посещение на шивашки цех, произвел предпазни маски в Хасково.

Categories:

 | 

 

 

Ще се обезценят ли спестяванията ни? Това е въпросът, който вълнува обществото, след като вече бяха направени законови промени, с които след влизането ни в т.нар. чакалня за еврозоната, валутният курс може да бъде договарян.

В интервю за БНР Ика Коронен, който работи във Финландската централна банка, отговори категорично "не".

 | 

 

 

Създаването на еврото е грешка и България не трябва да се присъединява към еврозоната. Това заяви бащата на валутния борд у нас проф. Стив Ханке в интервю за БНР. Според него няма необходимост от замяната на лева при фиксиран курс с еврото, тъй като чрез борда страната ни практически се ползва от позитивите на еврозоната.

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби