бизнес

 | 

 

 

Големите фирми подновиха работа в Монтана. Март и април са най-силните месеци за общините. Това е времето за плащане на местни данъци и такси, съобщи добрата новина кметът Златко Живков, цитиран от БНР.

"Системата на местни данъци и такси предполага имуществените данъци и такса смет да се плащат в този период. Обикновено това е най-активният период - март-април. Голяма част от колегите в страната направиха подобно нещо.

Искам да благодаря на многобройните фирми, с които работех, затова че работят в момента, плащат данъци и такси.

 | 

 

 

Сърбия планира да предложи около 5 милиарда евро заеми и субсидии за бизнеса, за да им помогне да се справят с икономическите последици от коронавируса, заяви президентът Александър Вучич, цитиран от "Ройтерс".

Програмата за възстановяване, която президентът обяви късно в неделя, ще доведе до увеличаване на дефицита през тази година, който ще бъде покрит от финансови резерви и заеми.

 | 

 

 

Бизнесът настоява за държавна финансова помощ за всички фирми, които понесат загуби от над 25% заради кризата покрай битката с COVID-19.

Това предложение е било включено в проекта, обсъждан на Съвета за тристранно сътрудничество в събота, обяви в ефира на „Събуди се” изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.

 | 

 

 

Работа от вкъщи и гъвкаво работно време препоръча на бизнеса в средата на седмицата министърът на труда и социалната политика Деница Сачева като част от мерките да се ограничи разпространението на вируси и в частност на COVID-19. Такава беше препоръката и на Световната здравна организация (СЗО).

 | 

 

 

В добричкото с. Царевец кметицата Маргарита Стоянова е разработила уникален бизнесмодел, ожали се ощипан ром.

„Нашите роми работят по Европата квото има там – порститутки, малко джобни, просия, това-онова, ама кат са върнат, Мама, дет я наричат кметицата Маргарита, взима всичката пара да я пази срещу 2% лихва”, призна нашият читател (правоговорът е запазен, б.ред.), пише Nbox. bg.

 | 

 

 

Радвам се, че медицинските сестри решиха да излязат. Това е добро решение. Нашето правителство винаги е било консенсусно и отворено за диалог. Това, което се иска в областта на здравеопазването се прави. Всичко, което зависи от нас, го правим и ще продължим да го правим. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването „Панорама“ по БНТ.

 | 

 

 

Върви ли ви в бизнес средата? Процъфтяват ли идеите ви или предпочитате да оставите юздите в ръцете на някой друг? Ако инстинктивно усещате кои са правилните стъпки в професионален план, то вие сте от зодиите, които имат вроден предприемачески дух без задължително да са ръководители или собственици на фирми. Усетът за предприемачество се изразява в много области в живота, не само в работата.

 | 

 

 

Да има реални санкции за злоупотребяващите с болнични, като глобите да бъдат както за лекарите, които ги издават, така и за тези, които ги ползват. За това ще настояват работодателите на предстоящия Тристранен съвет следващата седмица.

Председателят на АИКБ Васил Валев обясни, че на срещата със синдикатите и властта ще се обсъждат мерки срещу злоупотребите с болнични. Бизнесът обаче ще внесе и допълни материали, с които отново ще сложат на масата важните за тях мерки.

Categories:

 | 

 

„Бизнесът е готов да плаща по-високи заплати, отколкото е производителността. Това е от последните няколко години, в следствие на догонващото ни развитие, това каза в ефира на Нова ТВ председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Categories:

 | 

 

Турски компании, занимаващи се с производство на части за американските изтребители F-35, обмислят да преместят бизнеса си в България заради американските санкции, предава турският икономически информационен сайт borsatek.com, цитиран от money.bg.

Медията се позовава на собствени източници, според които компаниите, произвеждащи части в Ескишехир, особено фирмата Alp Aviation, устремено гледат към българска земя. Производителите даже вече разглеждали терени в България.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби