лекари

 | 

 

 

Появи се информация, че български лекари са открили хапче, което помага в борбата с коронавируса. Според кардиолога проф. Иво Петров тя обаче не е коректна.

„Наблюдавам, че на всеки 20 дни се появява хапче-чудо и вече има огромен набор. Това е така, защото залогът е голям и на много им се иска да го създадат. В тези месеци стана ясно, че химико-фармацевтичната индустрия не е напреднала много от гледна точка на лечение на вирусните заболявания”, обясни той.

 | 

 

 

Засега Спешното отделение в Силистра ще продължи да работи, заяви д-р Даниела Костадинова, директор на болницата в областния град. Една от причините е, че подалите колективна оставка 9 лекари имат 15-дневно предизвестие, което трябва да бъде отработено. В същото време д-р Костадинова продължава преговорите с тях, въпреки че на този етап са непреклонни. Основният им трудов договор е с отделенията, където специализират, но отказват да дават дежурства в Спешното.

 

Categories:

 | 

 

 

16 от 20-те лекари в болницата в Карлово подадоха оставка заради открития преди два дни спешен кабинет, предаде БГНЕС. Според медиците от кабинета няма нужда. Те са на мнение, че с него дори ще се затрудни медицинският персонал и няма да доведе до по-добро обслужване на пациентите, които и сега се обслужват от ЦСМП в града.

 

"Не знаем мотивите, на нас никой не ни е поискал мнението дали този кабинет е нужен или не", заяви д-р Дориана Маринова, която оглавява лекарската колегия в Карлово.

 

Categories:

 | 

 

 

Русенски лекари спасиха живота на 15-годишно момиче, което 76 дни е било в кома и на апаратна вентилация след задушаване.

Цялото семейство на момичето бе обгазено в дома им, като при инцидента почина 8-годишната му сестричка. Останалите трима членове на семействоо бяха откарани в кома в една от русенските болници, съобщи Нова.

Categories:

 | 

 

 

Италиански и испански лекари откриха нов симптом на коронавирусна инфекция. Всеки пети пациент със COVID-19 развива обрив по краката.

Според американския доцент по дерматология в Калифорнийския университет Ранди Джейкъбс много хора се чудят дали COVID-19 засяга кожата и отговорът е да.

Обривът е подобен на този, който се появява при морбили и едра шарка. Зачервяването се наблюдава най-вече в областта на пръстите на краката и постепенно заздравява, като не оставя никакви следи, пише Metro, цитирани от 168 часа.

 | 

 

 

Тя е студентка и работи в "Пирогов". Тя е от тези момичета, които съдбата вкара в тъжното приключение "коронавирус" - без предисловие, без предварителна нагласа, даже без опит. Ани учи за медицинска сестра и по трудния начин "влезе" в професията си. И... видя и прозря доста неща. Ето нейния разказ, който публикуваме без редакторска намеса:

Categories:

 | 

 

 

Медици от пловдивската болница "Пълмед" разказаха как е протекло лечението на изписания 49-годишен военнослужещ от Карлово.

Лекарите от лечебното заведение споделят, че са много щастливи след добрата развръзка и ще продължат да работят с пълни сили.

Categories:

 | 

 

 

Статистиката показва, че 86% от пациентите на "вентилатори", които се считат за най-важният инструмент за борба с пандемията, умират. Докато здравните служители "рапортуват" за броя на апарати за белодробна вентилация като основен индикатор за готовността за борбата с епидемията, лекарите, които се срещат с коронавируса лице в лице, предпочитат да се минават без механична вентилация, доколкото е възможно.

 | 

 

 

Революционно решение предоставиха онкохирурзи от Плевен, за да не спират операциите в страната при извънредно положение. Проф. Григор Горчев и проф. Славчо Томов вече успешно провеждат телемедицината и телехирургията. Преди дни те успешно приложили иновациите при операция на пациент, съобщи Нова.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби