Габрово

 | 

 

 

Габровската община облекчава своите наематели, засегнати от извънредното положение. Отпадат и таксите за детски ясли и градини за периода, в който остават затворени, предаде БНР.

Общинската администрация предложи, а съветниците приеха единодушно, финансово да бъдат облекчени наемателите на помещения и терени общинска собственост.

За периода, в който е забранена дейността на заведения, училищни обекти, културни, образователни институции, и медицински кабинети, няма да се начисляват наеми.

Categories:

 | 

 

 

До 3 април се ограничава движението на всички моторни превозни средства по път I-5 през прохода „Шипка“ (между 154-ти и 183-ти километър). Заради снеговалежите в последните дни се налага удължаване на временната организация на движение. Това е необходимо, за да може обходът на Габрово - път III-5004, да се свърже чрез кръстовище с първокласния път, съобщават от АПИ.

Трафикът по път I-5 се пренасочва по следните обходни маршрути:

Categories:

 | 

 

 

Районната прокуратура в Габрово предаде на съд трима за кражби на метални части от тъкачен цех, съобщи от държавното обвинение.

Обвинението срещу тримата е за това, че за периода 02.01.2020 г. – 05.01.2020 г., в Габрово, Б.В. /при условията на опасен рецидив/, Й. А. и М. А. /при условията на продължавано престъпление/, отнели 1858 кг отпадъчно дебело желязо на обща стойност 510,55 лв, от бивш тъкачен цех.

Categories:

 | 

 

 

"Нашата колежка, която е заразена с коронавирус, е в добро общо състояние. Тя е лекар, пътувала на обучение в чужбина. Настанена е във Военномедицинската академия (ВМА)". Това съобщи на редовния брифинг шефът на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Той обясни още, че нови потвърдени случаи у нас няма. "Пристигат и контактните лица на същата тази колежка, които са имали досег с нея", заяви още шефът на ВМА. Изследват се контактните на тази жена.

Categories:

 | 

 

 

Болница „Д-р Тота Венкова" в Габрово, където бяха първите два случаи на заразени с коронавирус, все още не е напълно подготвена за заразата. Защитно облекло има само в Инфекциозно отделение, научи Lupa.bg от свои източници.

Безобразието е, че медицинските екипи на Спешното отделение, през което минават десетки хора, работят без предпазна екипировка. Очаква се всеки момент да бъде доставено необходимото оборудване за болничния персонал срещу Covid-19.

 | 

 

 

Обявен е жълт код за силен вятър във вторник – 3 март. Предупреждението важи за 8 области - Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Поривите на вятъра могат да достигнат 70-80 километра в час, пише БТВ.

Categories:

 | 

 

 

20 години затвор даде Окръжният съд в Габрово на 62-годишния Веселин Иванов, поръчал убийството на съседите си и палеж на къщата им в село Богданчовци след дългогодишна вражда.

Призори на 11 август 2017 г. 70-годишният Илия Спирдонов и 61-годишната му съпруга Еленка са открити почти овъглени в дома им.

Categories:

 | 

 

 

Във връзка с постъпила жалба на жена, която се води починала, Районна прокуратура – Габрово, извърши проверка, която установи, че  представените в Германия официални документи са неистински, ползвани са в чужбина и от лице, което е чужденец, поради което изпраща материалите по преписката по компетентност на Районна прокуратура – София. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

 | 

 

<div class="description-hld">
<div class="description video-in-text">

<strong>31-годишният Дилян Мариянов, който хвърли детето си от мост в Габрово, се прави на луд пред съда, научи Lupa.bg. Въпреки че до този момент изродът все още не е освидетелстван за психични заболявания, адвокатите му щели да използват именно тази теза, за да намалят присъдата за зверското престъпление. </strong>

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби