измамна схема

 | 

 

 

Името на един от най-добрите кардиолози у нас - проф. Младен Григоров, беше замесено в измама. С неговата снимка и измислено интервю, мошеници рекламират чудодейно лекарство за прочистване на кръвоносните съдове. Според фалшивата новина, която се разпространява във Facebook, хапче удължава живота на човек поне с 15-20 години.

 

Categories:

 | 

 

 

Нова измамна схема с глоби за пътни нарушения в Белгия и други европейски страни е пусната в оборот.

 

"Получих въпросното известие в писмо. На плика обаче липсва клеймо, адрес на изпращача и дата. Веднага разбрах, че е вид измама, защото от месеци заради пандемията и различните изисквания за карантина не съм напускал страната", разказва пред "Труд" потърпевш мъж от Велико Търново, който заяви, че ще съобщи за случая и на полицията.

 

Categories:

 | 

 

 

Нова схема на телефонна измама, като този път, освен полицията, "участва" и банкер.

 

Фиктивният служител предупреждава клиента, че парите му са в опасност. По тази схема възрастен мъж е загубил 15 000 лева, съобщи Нова.

 

Categories:

 | 

 

 

93-годишен мъж е бил измамен в Хасково, съобщиха от полицията.

Вчера по обед старецът се е явил в управлението и заявил пред униформените, че около 10:30 часа е бил заблуден от непознат мъж.

На паркинг пред блок на бул. "Раковски", той бил пресрещнат и заговорен от измамника, който му предложил, че ако му даде 900 лева ще получи увеличение на пенсията си.

Categories:

 | 

 

 

Разпространяват се фалшити имейли от името на Националната агенция по приходите (НАП), предупредиха от ведомството. Те представляват съобщение за предстояща ревизия, като дори се споменава име на „служител“ в данъчната администрация.

Писмата приканват получателите им да се явят на адрес, на който се твърди, че има офис на НАП и да носят документ за самоличност, както и да последват линк за повече информация, пише Монитор.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби