Доцент Д-р Атанас Мангъров

 | 

 

 

Писателката Людмила Филипова разкри потресаваща лична история за лекарската практика на известния инфекционист доц. Атанас Мангъров. Според нея в настоящата епидемична обстановка заради COVID-19 съветите на специалиста, който упорито настоява за масови тестове преди пика на заболяването у нас, са откровено опасни за страната и сигурността на народа.

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с началника на Детската клиника в Инфекциозна болница – София доцент д-р Атанас Мангъров. Премиерът благодари на медика за неговите предложения и препоръки, свързани с борбата с COVID-19.

„Имам голямо уважение към теб. Всеки, който е на подобна позиция и лекува хора, се ползва не само с одобрение и уважение. Не ми е приятно в публичното пространство да се разделяме по една или друга тема", заяви Борисов.

Categories:

 | 

 

 

"Някои искат да ме вкарат в конфликт с хора, с които не искам да имам такъв, като слагат в устата ми думи, които не съм казал. Не съм казал непочтителни думи към тях, те си вършат работата, която е много отговорна." Това заяви доц. Атанас Мангъров тази сутрин пред Би Ти Ви.

Вирусологът е част от Медицинския съвет към МС, който трябваше да дава становища оценадекватни ли са от медицинска гледна точка действията на щаба и да разработи алгоритъм да действията на лекарите у нас срещу заразата, но бе закрит след работа ооколо 10-на дни.

Categories:

 | 

 

 

В следващите дни най-вероятно ще се появят първите случаи на коронавирус у нас. Това каза пред Би Ти Ви началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. д-р Атанас Мангъров.

„Ще се докажат, защото най-вероятно ги има, но просто не сме ги доказали – няма потвърден случай“, посочи той.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби