РЗИ

 | 

 

 

Сериозен гаф допусна РЗИ-Стара Загора. Припомняме ви, че по-рано от Министерство на здравеопазването съобщиха за починал 28-годишен младеж без придружаващи заболявания, истината обаче се оказа друга.

След извършена проверка от министерството във връзка по случая, беше установено:

Categories:

 | 

 

 

Пълна дезинфекция в сградата на РЗИ-Шумен. Причината е положителна проба на служител от здравната инспекция. Във връзка с този случай са взети общо 18 проби на служители на РЗИ - Шумен.

 

Categories:

 | 

 

 

Общо 18 души от МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен са заразени с COVID-19, от тях 15 са от персонала. Всички те са приети за болнично лечение. Теставани са 240 души от персонала.

 

За вчерашния ден новите случаи са 10. 4 са подадени от РЗИ-София. От другите 6 един е медицински персонал от МБАЛ „Хаджи Димитър“, 3 са контактни на хора от болницата, а двама нямат връзка.

 

Categories:

 | 

 

 

От съобщените днес нови случаи на коронавирус в Пловдивска област - 3 са от Община Родопи, село Брестовица. В селото има още един случай, вече съобщен през почивните дни, и така положителните за  Covid-19  стават общо 4 лица от две близки семейства.

В тази връзка са взети всички противоепидемични мерки и се започва проучване сред контактните лица, като ще бъде максимално разширен периметърът, за да се ограничи риска от разпространение на заразата. 

Categories:

 | 

 

 

Мъж е починал тази сутрин в бус пред една от частните болници в Сливен. Той е бил от село Селиминово и от вчера е бил със силен задух. По думите на кмета на селото близките му не са потърсили веднага медицинска помощ.

Categories:

 | 

 

 

В началото на следващата седмица се очаква да започнат отново имунизациите в страната, стана ясно от думите на шефа на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев.

По думите му в момента Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването интензивно разработват методика, която да включи имунизациите в нормалния ритъм.

„България е една от малкото страни с много строен имунизационен календар. Има достатъчно ваксини за всички. Да, забавихме се, но няма да бъде фатално”, заяви д-р Пенчев пред БНТ .

Categories:

 | 

 

 

Екипи на столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) започнаха масовото тестване за COVID-19 в столичния ромски квартал „Факултета“, предаде БГНЕС.

Принципът на изследването ще бъде „от врата на врата“, а първият кръг от изследваните лица ще е от тези, поставени под карантина, за да се провери тяхното реално състояние. За целта здравните власти ще използват т. нар. бързи тестове, резултатите от които ще излязат веднага. След това кръгът от лицата ще бъде разширен.

Categories:

 | 

 

 

Възрастен мъж в София с доказана сърдечна недостатъчност, възпаление на уринарния тракт и бронхопневмония е бил върнат в последните няколко дни от 3 известни болници, съобщи в социалните мрежи внучката му.

Човекът е бил последователно за изследвания в Институт "Пирогов", Трета градска болница (заради байпас устройства, поставени в миналото) и частната "Токуда". От всякъде е бил връщан с препоръка да се "лекува" у дома, въпреки тежките инфекции и основните заболявания, а близките вече не знаят към кого да се обърнат, за да се опитат да го спасят.

Categories:

 | 

 

 

Мъж на 60 години е избягал от карантина, за да си подмени шофьорската книжка. Той е бил поставен в изолация по предписание на Регионална здравна инспекция - Видин.

На 7 април мъжът се е явил на гише в сектор "Пътна полиция" - Габрово, където е заявил, че желае да подмени свидетелството си за управление на моторно превозно средство.

При извършена справка на подадените данни е установено, че е поставен под карантина, и с явяването си в административната сграда, нарушава предписанието на РЗИ.

Categories:

 | 

 

 

4 са новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив, съобщиха от Националния щаб. Областният управител Дани Каназирева съобщи, че по данни на РЗИ в Пловдив не става въпрос за служители на здравната инспекция, а за взети три амбулаторни проби, които РЗИ транспортира до лабораторията в Стара Загора.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби