матури

 | 

 

 

Абитуриетнката от Софийската математическа гимназия Десислава Илиева е изкарала 4 пълни шестици от матурите. Тя се е явила на БЕЛ, математика и по желание на химия и биология. Това обявиха от Министерството на образованието и науката при представянето на анализа от зрелостните изпити.

 

По 9 предмета средните резултати са по-високи, по 4 са по-ниски, а по един предмет почти повтарят миналогодишните.

 

Като понижението е средно с 1,5-2 точки, а повишението средно с 5,5 точки.

Categories:

 | 

 

 

Възмущение от избора на творба за преразказ на матурата в 7 клас, която се проведе в понеделник, изразиха вчера родители. Оказа се, че уж неизучаваният текст все пак е бил доста познат за част от седмокласниците, които учат по тетрадки на издателство "Просвета", пише "Дума".

 

А условието на изпита е именно децата да преразказват непознат текст.

 

Categories:

 | 

 

 

Езикова гимназия „Пловдив” не развали традицията да е сред училищата с най-висок успех в България, след като станаха ясни резултатите от матурите.

 

Директорът на училището Николай Радев се похвали с отличен успех на своите възпитаници, като средната оценка от матурите е 5:53, а пълните шестици 35.

 

Categories:

 | 

 

 

Върху разказа „Чорба от греховете на отец Никодим“ на Елин Пелин пишат зрелостниците на матурата по Български език и литература.

 

Произведението е от учебния материал за 11-ви клас. Елин Пелин се пада за втора поредна година на матурата по Български език и литература. Миналата година зрелостниците писаха върху разказа "Косачи".

Categories:

 | 

 

 

На 1 и 3 юни тази година задължителните матури ще се проведат присъствено и ще започват с час по-късно - в 9.00. Това съобщи на брифинг в МС образователният министър Красимир Вълчев. Той подчерта, че зрелостниците ще могат без проблем да кандидатстват във висши учебни заведения, тъй като забавянето във връчването на дипломите ще бъде само 4 дни. То ще се състои на 26 юни.

 

Categories:

 | 

 

 

Учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите. Това решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации, съобщават от МОН.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в Министерството становища.

Categories:

 | 

 

 

"Вчера имахме 3 разговора с министъра на образованието във връзка с постъпване на много запитвания от родители и ученици". Това посочи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски преди минути.

"Засега общото мнение е, че към края на май ще бъде дадена възможност за полагане на изпити на учениците в 7 клас, както и провеждане на матурите", заяви още началникът на ВМА.

Categories:

 | 

 

 

Учениците от 7 и 12 клас ще се върнат в училище само за провеждането на еднократни изпити. Това съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Въпросът е бил обсъден на политически съвет, в края на който с премиера Борисов е решено, че учениците ще се върнат в клас само два пъти - за двете матури.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на образованието Даниел Вълчев заяви, че засега действа вариантът държавни зрелостни изпити да се проведат на 29 май и 1 юни. Той уточни, че министерството е подготвено и с резервни варианти.

Categories:

 | 

 

 

Италианчетата ще се върнат в класните стаи чак през септември, като до едно ще преминат без проблеми в по-горен клас. Матурите пък на зрелостниците няма да включват като досега два писмени изпита, а само един устен и то „он-лайн“. Според взетото от правителството решение студентите също би трябвало да се върнат в университетите си наесен. Като юнската им изпитна сесия най-вероятно ще бъде организирана в мрежата, справяща се напоследък прекрасно с ролята на аула.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби