КПП

 | 

 

 

„Следим изключително загрижено всички цифри, те са общодостъпни. Нашите решения са мотивирани на базата на тях. Нямаме никакво намерение никъде да затваряме никакви държави, градове, никакви КПП-та”. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Тези, които пускат подобна информация за евентуално затваряне, си играят със страховете на българското общество", каза още той.

Categories:

 | 

 

 

"Постоянни КПП-та в този град!!! Махнаха ги и не закъсняха зверските катастрофи..." Този текст написа потребител на социалните мрежи. Той е качил снимка от катастрофа на булевард край Панаира в Пловдив. От нея личи, че колата е смачкана до неузнаваемост, а на мястото на инцидента има два екипа на пожарната. 

Categories:

 | 

 

 

Контролно-пропусквателните пунктове на входовете и изходите на областните градове в България вече са премахнати. От тази вечер в полунощ те вече са в историята, след като министерството на здравеопазването нареди тяхното отпадане като ненужни. 

 

Categories:

 | 

 

 

Утре точно в 12 часа КПП-тата на входно-изходните артерии на Пловдив ще бъдат премахнати. Това стана ясно по време на среща на кмета Здравко Димитров с директора на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев. Пунктовете бяха организирани, за да ограничат влизането и излизането в и от областните градове като част от мерките за ограничаване разпространението на епидемията от коронавирус.

 

Categories:

 | 

 

 

Четири държавни институции проверяват данните, с които се влиза или излиза през контролно-пропускателните пунктове на МВР, разположени на входовете и изходите на областните градове, съобщава министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде БГНЕС.

 

Националната агенция по приходите, Националният осигурителен институт, Агенцията по заетостта и Изпълнителната агенция „Главната инспекция по труда“ проверяват данните на преминаващите шофьори през пунктовете.

 

Categories:

 | 

 

 

Напусналите столицата автомобили за денонощието са близо 40 000. Върнатите коли са около 3 000-4 000, а гражданите, на които е отказано да излязат от столицата, са около 7 000-8 000.

„Движението се засилва. В четвъртък между 16 и 18:30 часа беше пикът на трафика по всички магистрали”, посочи зам.-началникът на отдел "Пътна полиция" - СДВР Любомир Костадинов, съобщи Нова.

Categories:

 | 

 

 

Главната инспекция по труда установи хора без трудови договори и фалшиви данни за работодатели при проверки на контролно-пропускателните пунктове, съобщиха от пресцентъра на ГИТ. Една трета от проверените декларации за пътуване в София са попълнени с фалшиви данни, съобщава БНР. 

Истинността на данните, декларирани от хора, които са посочили "отиване на работа" като причина за влизане в столицата, са проверявали още в деня на декларирането им - събота, 25 април, екипи на дирекциите "Инспекция по труда" София и София-област. 

Categories:

 | 

 

 

Жители на сливенския квартал „Надежда“ са пробили дупка в бетонна стена, която беше издигната, за да се спре безконтролното излизане от квартала заради разпространението на коронавируса, съобщава бТВ.

Десетки граждани излизат, въпреки че полицията патрулира около квартала. В „Надежда“ живеят около 25 хил. души, а на входа има контролно-пропускателнен пункт. Те живеят в постройки без ток и вода.

Categories:

 | 

 

 

Бързо производство за съставяне на документ с невярно съдържание е започнато в РУ – Горна Оряховица срещу 48-годишна жена от Велико Търново, съобщи полицията.

В понеделник около обяд при проверка на жената, във връзка с обявеното извънредно положение в страната, тя е представила декларация на едно от КПП-та между областния и железничарския град, в която е посочила, че причината за пътуването й към Г. Оряховица е работа.

Categories:

 | 

 

 

Близо 4 км. e колоната от коли на контролно-пропускателния пункт между Радичево и Владая, 30 минути преди края на първия времеви прозорец за пътуване граждани, съобщава NOVA.

Хората чакат пред пунктовете главно, за да отидат на работа. Много от тях са станали рано, но признават, че най-вероятно няма да успеят да преминат през КПП-то и ще се наложи полицаите да ги върнат. 20 служители на този вход за София следят стриктно за попълнени декларации и служебни бележки.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби