доцент Ангел Кунчев

 | 

 

 

Шлемът е по-подходящ за децата в училище, отколкото маските, тъй като не пречи на дишането. Всичко зависи от това как детето се чувства по-комфортно. За мен шлемът е по-подходящ, защото той не пречи на дишането, ако е удобен е съвсем лек и детето по-бързо свиква с него, настоя пред bTV доц. д-р Ангел Кунчев.

 | 

 

 

Доц. Ангел Кунчев коментира агресивността на COVID-19, високата смъртност, падането на средната възраст на положителните и опасностите, които ни дебнат през предстоящия есенно-зимен сезон в интервю за Монитор.

 

- Доц. Кунчев, променя ли се COVID-19 и на фона на другите страни висока ли е наистина смъртността, която отчитаме напоследък?

 

Categories:

 | 

 

 

Педиатрите и училищните власти ще получат списък от Експертния съвет по педиатрия, който съдържа диагнози - предпоставка някои от децата да учат дистанционно. Това съобщи главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб за коронавируса доц. Ангел Кунчев.

Categories:

 | 

 

 

Цялата седмица е с по-ниска заболеваемост, по-малкото случаи вървят към постоянна тенденция. Сравнени двете седмици – предишната и по-предишната - бележим спад с 32% на болните от коронавирус. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Той посочи, че 2-3 седмици сме поддържали 1500-1600 случая, докато сега бележим спад. Вълната е преляла е Европа. Във Франция ръстът бил 106%, а в Хърватска 181%, съобщи БТВ.

Categories:

 | 

 

 

Руската ваксина срещу коронавирус не би могла да се ползва в Европа с такъв механизъм на пускане, с почти липсваща трета фаза на доказване на безопасност. Това каза днес пред журналисти в Сливен главният държавен здравен инспектор доцент д-р Ангел Кунчев, помолен да коментира казуса. "Много се надявам да са успели колегите, и за в бъдеще да покаже ефект, но трябват доказателства", каза още той.

Categories:

 | 

 

 

Доц. Ангел Кунчев предупреди, че вирусът вече се предава по-леко и сваля възрастта. В момента 10 души заразяват 11. Тенденциите очевидно са негативни, допълни той.

Правим всичко възможно да не достигнем ситуацията като в Испания и Италия с коронакризата, но ако хората не осъзнаят, че проблемът съществува реално и не ни е подминал, няма никакъв проблем да се случи това, каза той.

Categories:

 | 

 

 

Моето лично мнение е, че избързахме с разхлабването на мерките с две стъпки – нощните заведенията и спорта. Ако не бяхме го направили, сега щяхме да се движим в рамките на 80-90 новозаразени, а не 130 на ден. Това мнение изрази главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, съобщи БТВ.

 

Въпреки тревожните числа от последните 2 седмици, той е категоричен, че сме още далеч от "шведския модел". 

 

Categories:

 | 

 

 

Вирусът продължава да циркулира и крие рискове. Последните две седмици показаха, че удря там, където не се спазват правилата. Това заяви главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев

 

Премиерът Бойко Борисов ще бъде глобен с 300 лв. за неносене на маска при влизането му в Рилския манастир, ще бъдат глобени и всички останали, каза доц. Кунчев и уточни, че не той е предложил да бъде глобен премиерът, нито от Министерски съвет са се обадили.

 

Categories:

 | 

 

 

Има лека промяна в поведението на вируса, засега намалява инфекциозността му, каза доц. Ангел Кунчев. 

 

Все по-често ще срещаме хора, които са с положителен тест за коронавирус, но го изкарват леко или няма да имат почти никаква клиника и по-малко ще са тежките случаи в болниците, както и смъртните. Бройката ще намалява плавно, добави той.

 

Categories:

 | 

 

 

Риск за нови огнища на коронавирус винаги има. Но при мерките, които взехме, се надявам, че ще ограничим заразата в Сърница. Това каза главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Той изтъкна, че има подкрепата на Главно мюфтийство, на хотелиерите в района, където са отменени дори резервации.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби