безработица

 | 

 

 

Koгaтo eвpoпeйcĸитe пpaвитeлcтвa нapeдиxa нa бизнeca дa зaтвopи вpaти, a нa cлyжитeлитe дa cи ocтaнaт вĸъщи зapaди paзпpocтpaнeниeтo нa ĸopoнaвиpyca, влacтитe пpeдпpиexa paдиĸaлни cтъпĸи, зa дa зaпaзят иĸoнoмиĸитe oт възмoжнocттa зa мacoвa бeзpaбoтицa, paздaвaйĸи милиapди нa ĸoмпaниитe, зa дa cъxpaнят зaeтocттa.

Ho cъĸpaщeниятa идвaт, пишe Тhе Nеw Yоrk Тіmеѕ.

 | 

 

 

„В момента безработните у нас са 284 000 души. В началото на кризата броят им беше около 201 000. Нарастването е с около 83 000 души”, обясни социалният министър Деница Сачева.

 

Според нея има голяма динамика на пазара на труда, тъй като 67 000 души са намерили работа. Тя е на мнение, че е трудно да се прогнозира как ще се развиват събития. Според Сачева, ако има нова вълна на безработица, тя ще е в края на септември или началото на октомври, каза тя по Нова.

Categories:

 | 

 

 

„От началото на извънредното положение 90 000 души са останали без работа, като същевременно почти 57 000 са намерили нова. Всеки ден има хора, които остават без работа и съответно намират друга. Хубавото е, че в последните две седмици повече са хората, които намират работа, отколкото тези, които губят своята“. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

 

Categories:

 | 

 

 

Ако си трайно безработен и не искаш да работиш 14 дни в помощ на земеделските производители или да извършваш друга общественополезна дейност, оставаш без помощи. На базата на тази идея се готвят промени в Закона за насърчаване на заетостта, твърди специализираният сайт Agrozona.

Според публикацията, идеята е подкрепена от земеделския министър Десислава Танева.

Categories:

 | 

 

 

82 409 души са се за безработните, които са се регистрирали в Бюрата по труда от 13 март до 13 април.

В началото на новата седмица се наблюдава покачване броя на новорегистрираните безработни за един ден - на 13 април по предварителни данни за един ден те са общо 4 902 души, като 3 249 от тях при регистрацията са заявили, че са освободени поради кризата с коронавируса, сочат предварителните данни на Агенцията по заетостта.

Categories:

 | 

 

 

Предложената от България схема за помощ от 770 милиона евро (прибл. 1,5 милиарда лева) за запазване на работните места в областите, засегнати най-силно от мерките срещу епидемията от COVID-19, бе приета от Европейската комисия. Схемата беше одобрена съгласно Временната рамка за държавната помощ, приета от Комисията на 19 март 2020 г. и изменена на 3 април 2020 г., съобщава БГНЕС.

Categories:

 | 

 

 

Добрата новина е, че след три поредни дни, вчера за първи път има спад в броя на регистрираните безработни. Това съобщи социалният министър Деница Сачева, съобщи БНТ.

Общият брой за вчерашния ден са 5776. 647 души вчера са намерили работа.

„Всички наши сънародници, които се връщат от чужбина също могат да кандидатстват за обезщетение. До момента 745 човека са се възползвали от това. От същото право могат да се възползват и наши сънародници, които са останали без работа в друга европейска страна“, каза министър Сачева.

Categories:

 | 

 

 

Дo ĸpaя нa гoдинaтa бpoят нa бeзpaбoтнитe y нac мoжe дa дocтигнe 330 000 дyши или мaлĸo пo-мaлĸo oт нaceлeниeтo нa гpaд Bapнa. Toвa пpoгнoзиpaт oт KHCБ в cвoeтo cтaнoвищe пo пpoeĸтa зa измeнeниe нa Зaĸoнa зa дъpжaвния бюджeт, цитиpaнo oт БHP. Cпopeд нeгo нивoтo нa бeзpaбoтицaтa щe ce пoвиши oт ceгaшнитe 6% дo 10%. 

Categories:

 | 

 

 

Безработицата се е задържала на равнище 6,5 на сто на месечна основа в ЕС през февруари и се е понижила до 7,3 на сто в еврозоната през февруари, месец преди европейските страни да наложат редица ограничителни мерки срещу разпространението на Ковид-19, съобщи европейската статистическа служба Евростат.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби