чума

 | 

 

Двама чумави китайци са били приети в пекинска болница, предаде Си Ен Ен, цитирани от новини.бг.

Пациентите са били инфектирани с Yersinia pestis - микроорганизъм, смятан за причинител на епидемията, наречена Черната смърт. Състоянието на хората е било стабилно, защото са били лекувани с антибиотици. Властите в най-многолюдната държава в света са заявили, че са били предприети всички възможни мерки за предотвратяване на разпространението на заразата.

Categories:

 | 

 

Труповете на най-малко 15-16 диви прасета са били открити от ловци по време на неделния лов в района на община Върбица в Шуменско, съобщава "Монитор". На място още в неделя вечерта са пристигнали представители на БАБХ, РЗИ, Областната управа и полиция, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Африканска чума по свинете в голям комплекс край Видин - започнало е евтаназирането на близо 4000 животни. Обектът в село Новоселци е на по-малко от 3 километра от видинския квартал „Нов път”. Там през юли в лично стопанство беше установен и първият случай на заболяването в областта, пише frognews.bg.

Categories:

 | 

 

Домашни прасета са били избити заради африканската чума извън 20-километровата санитарна зона. Това се е случило в мездренското село Брусен, предаде БТВ, цитирани от новини.бг.

Стопаните се съмняват дали наистина е трябвало да избиват прасетата си, както им е било наредено.

Categories:

 | 

 

За чумата отговорност носи Министерският съвет и премиерът. Това заяви в Шумен председателят на БСП Корнелия Нинова, която подчерта, че БАБХ е била инструмент за изпълнение на правителствени решения.

"Кой проспа година и половина и даде пари за бутафорната ограда - правителството и Порожанов. Кой реши да се отпуснат триста лева за почистване на дворовете и нито лев за плащане по пазарни цени - правителството", допълни още соцлидерът.

Според нея унищоженият роден сектор ще бъде компенсиран с внос и цените се увеличават, пише лупа.

Categories:

 | 

 

Заради констатираното второ огнище на заразено от африканската чума диво прасе в района на Държавно горско стопанство "Алабак" над Велинград, се забранява дърводобива, брането на гъби, туризма и всички дейности, които биха довели до разпространяването на заразата. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, пише лупа.

Categories:

 | 

 

Нов случай на заразено с африканска чума диво прасе е установен от Българската агенция по безопасност на храните във Великотърновска област.

Животното е намерено мъртво в района село Мерданя, сочи справка в сайта на агенцията. С този случаите стават общо четири.

Два са от 16 юли, когато в района на Свищов и село Вардим бяха намерени умрели общо шест глигана. След това, на 8 август, имаше потвърден случай на заболяването и в землището на село Ново Градище.

Categories:

 | 

 

Заразено с африканска чума прасе бе намерено мъртво на метри от двора на бабата на футболния национал Кирил Десподов в Кресна, пише "Телеграф".

Възрастната жена гледа свине в задния двор на къщата над коритото на Струма.

Categories:

 | 

 

Първи случай на африканска чума по свинете е регистриран в Област Благоевград. Положителна проба е дало намерено в Кресна умряло прасе.

Това стана ясно по време на свиканата от областния управител на Благоевград извънредна епизоотична комисия. Заразеното животно е било намерено в река Струма край града.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби