пловдив

 | 

 

 

През целия месец април в дните с благоприятни метеорологични условия ще се осъществи първата за годината масова пролетна дезакаризация на територията на Община Пловдив.

В началото на месеца, екипите на Общинското предприятие „Дезинфекционна станция” ще обработят тревните площи на училища, ясли и детски градини. След това обработките ще продължат в междублоковите пространства, паркове, градини, като приоритетно ще се третират специализираните кучешки площадки.

Categories:

 | 

 

 

Граждани алармираха за претъпкани автобуси от градския транспорт в Пловдив, съобщи Нова телевизия.

Според местни хора всяка сутрин автобусите по градските линии са претъпкани и не се спазва никаква дистанция между пътниците.

Categories:

 | 

 

 

До 8 април в Пловдив ще бъде доставена апаратурата за специалната лаборатория за проби за коронавирус. Тя ще бъде разположена в специално изградена база при университетската болница „Свети Георги“.

В момента продължава строителството, каза директорът на здравното заведение проф. Карен Джамбазов: „Подготвяме инфраструктурата, така че надявам се ако всичко е наред, максимум докъм 10 април да започнем да работим. Това са оптимистичните прогнози“.

Categories:

 | 

 

 

Десетки заводи за производство на части, суровини и готова продукция в Пловдив и региона са изправени пред кризата на коронавируса.

В повечето сектори ситуацията е повече от притеснителна. При експортно ориентираните предприятия почти всичко зависи от компаниите майки и от наличните поръчки и възможности за износ. Голяма част от автомобилните предприятия в Европа затвориха врати, което автоматично означава нулева необходимост от създаване на елементи за производството.

 | 

 

 

Пловдив не е най-добрият пример за спазване на мерките, които държавата е въвела за ограничаване на епидемията от коронавирус. Това съобщи преди минути началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Categories:

 | 

 

 

Рязко се е влошило състоянието на 50-годишния мъж, който се оказа заразен с коронавирус в Пловдив. Това научи Glas.bg.

Този е и първият тежък случай в града. Мъжът е интубиран снощи и диша с помощта на респиратор. Мъжът беше преместен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ "Св. Георги".

50-годишният пациент е бил приет първоначално в МБАЛ ”Св. Пантелеймон”, известна още като бившата Втора градска болница. Преди около седмица е тестван за коронавирус, тъй като проявявал симптоматика, но пробата му била отрицателна.

Categories:

 | 

 

 

Цените на стоките у нас значително се увеличиха в последните седмици. Докато при някои това е обосновано, то при други си е откровена спекула.

"Баба беше отишла на пазара преди 10 дни и като е видяла лимоните, че са по 5 лв. за 1 кг, си взела само 2 лимона жената! Аз ходих да й пазарувам след това плодове...", коментира читател пред Glas.bg.

Categories:

 | 

 

 

Рекордните 157 доброволци, сред които 40 психолози, са се включили тази седмица в „Календара на доброто” на Български червен кръст в Пловдив, информира местния сайт „Трафик нюз”.  Всеки ден по програма „Мобилни социални екипи“ червенокръстците доставяха топъл обяд на 178 човека, а продукти от първа необходимост и лекарства бяха закупени на над 50 възрастни хора.

Categories:

 | 

 

 

Млад мъж е издъхнал на място в ЖР"Тракия", след като е скочил от шестия етаж на блок 152-А, съобщиха от полицията. Самоубиецът е бил с психични проблеми. На място е изпратена криминалистична лаборатория, извършва се оглед.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби