глоби

 | 

 

 

От днес пътните полицаи ще следят за нарушители в малките населени места. Ще се налагат глоби с акт и фиш за всички нарушения на правилата за движение.

 

Ще следи приоритетно за агресивно поведение на пътя, неправилно изпреварване, употреба на алкохол и наркотици.

 

Categories:

 | 

 

 

„Tова е проект, който се чакаше отдавна. Известно е, че в нашата страна много от нарушителите се укриват, наказателните постановления не могат да бъдат връчени и отпадат по давност. По информация на вътрешния министър от 2016 г. до април тази година не са събрани 109 млн. лева". Така председателят на СБА Емил Панчев коментира темата за отпадането на актовете и скоростното налагане на пътните глоби. Това предлагат на новата Агенция за пътна безопастност и МВР.

 

Categories:

 | 

 

 

Противоепидемичните мерки са за всички и ако има струпване на зрелостници, ще се съставят актове“. Това каза гл. инсп. Дарин Димитров от отдел „Охранителна полиция“ към ГД „Национална полиция“ на брифинг на бул. „Цариградско шосе“ във връзка с очакваното засилване на трафика в страната заради баловете, съобщи Фокус.

 

Categories:

 | 

 

 

До 13 май, включително, всички граждани са задължени да носят маски на закрити или на открити обществени места, разпореди здравният министър Кирил Ананиев с нова заповед. Уточнява се, че предпазните средства може да са еднократни или многократни, позволени са кърпи и шалове. 

Издадената днес заповед № РД-01-236/24.04.2020 е заради  усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVlD-19 в страната и увеличения брой заразени.

Categories:

 | 

 

 

"Преди минути в казанлъшката поща глобиха две баби с по 50 лева, докато чакат за пенсия, защото не стоели зад нарисуваната линия". Това сигнализира в профила си в социалната мрежа Доротея Симеонова.

"Кажете ми подходящо определение, че всичко, което ми идва наум, ми звучи смекчено", пита тя.

Не закъсняха и коментарите на хората. Някои от тях предложиха дори да платят глобите на бабите. 

Categories:

 | 

 

 

Между 15 000 и 25 000 лева имуществена санкция грози търговските вериги, ако не предлагат задължително стоки на БГ производители. При повторно нарушение пък санкцията става от 30 000 до 50 000 лева, съобщи „Монитор“.

Това става възможно с промени в закона за извънредното положение, които бяха гласувани от правната комисия. По същество текстовете минаха през преходни и заключителни разпоредби на поправките в търговския регистър, за които комисията се бе събрала.

Categories:

 | 

 

 

В Румъния от полунощ влезе в сила нова наредба на правителството. Документът предвижда по-високи глоби за наруаване на режима на извънредно положение, съобщава агенция "Аджерпрес", цитирана от БНР.

Извънредното положение в страната беше въведено на 16 март. Заради пандемията от коронавируса Румъния забрани излизането от домовете, с изключение, когато хората отиват на работа, посещават лекар или аптека, както и за покупки от първа необходимост и извеждането на домашни любимци.

 | 

 

 

Фалшиви бележки с глоби за неправилно паркиране плъзнаха из София. За измамата първо сигнализираха потребители във фейсбук, а след това и кметът Йорданка Фандъкова предупреди за лъжата.

Categories:

 | 

 

 

Морската градина на Варна опустя след глоби по 5000 лева, предаде Нова тв. Единици се срещат, и то преминаващи или с кучета.

След множество снимки в последните дни в социалните мрежи на хора, нарушаващи забраната за посещение на паркове и градини, служители  на "Общинска полиция" са глобили 23-ма нарушители в Морската градина на Варна в края на седмицата.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби